Den ansiktsløftede Mazda 5 skal være mer komfortabel enn den utgående versjonen. Men vi håper den fortsatt er like kjørbar som før.

Mazda 5 er en praktisk kompakt-MPV (Multi Purpose Vehicle), med smarte løsninger, forholdsvis god plass, og svært hyggelige kjøreegenskaper. En stor skyvedør på hver side er også praktisk.

Nå får Mazda 5 en ansiktsløftning, med noen små endringer av eksteriøret - der forsiktige endringer av front og hekk er de største. Mer viktig er endringene under skallet.

Stillere og sterkere
Støynivået skal være lavere, både hva støy fra motor og vei angår. Understellet er modifisert for økt komfort og stabilitet, og bremsene skal også være bedre. I tillegg har Mazda bygd om bensin-toliteren som gir den mer dreiemoment i mellomregisteret, og denne kan kombineres med en sekstrinns manuellkasse eller en femtrinns automat. Endringene på motoren skal også ha gitt reduksjoner av forbruket.

Elektriske skyvedører
Den får elektriske skyvedører på sidene, som åpnes eller lukkes på fem sekunder - og stopper dersom bikkja eller en arm er i veien. Disse kan også styres fra førerplassen og med nøkkelknippet.

Bilen blir tilgjengelig med et nytt, DVD-basert navigasjonssystem med stor touchscreen, og du kan få den med ryggekamera. Tilkobling for MP3-spiller og blåtann-tilkobling for mobiltelefon står også på lista.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!