Spionbilder: Mercedes-Benz CLC

Mercedes-Benz jobber for fullt med å bytte ut modellrekken sin. Som tidligere, skal Mercedes-Benz også lage en mer kompakt utgave av den nye C-Klasse. Sportscoupeen får navnet CLC, og selv om den får mye av de samme designtrekkene som C-Klasse, bygges den på teknikken fra forrige generasjon av bilen.

Enkel løsning - enklere navn
Med andre ord er det mer snakk om en omfattende ansiktsløftning enn noen helt ny modell. Den kompakte, småsporty coupévarianten med stor bakluke får naturligvis en del oppdateringer i understellet og interiøret i forhold til forgjengeren, men den tekniske basisen forblir den samme.

Etter alt å dømme skal de også bytte navn på bilen; fra å hete C Sportcoupé skal de nå bruke det enklere CLC.

Motoralternativene
Som forgjengeren, får CLC et knippe fire- og sekssylindrete motorer. Innstegsmodellen har en kompressormatet 1,8-liter på 156 hk, og skal du ha bensin på tanken kan du også velge mellom en 184-hesters variant av 1,8-literen, og seksere på 204, 231 eller 272 hk. Med diesel kan du få 136 eller 170 hk å hygge deg med når bilen kommer om ikke så lenge.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!