Under det heftige skallet finner vi teknikk fra Corvette Z06. Med en sjuliters V8, over 500 hk og under et tonn å dra på, er dette nødt til å bli heftig.

Racer X Design holder til på Malta, og lever av å bygge konseptbiler for forskjellige selskaper og unike biler for privatpersoner.

AC Cobra trenger vel ingen introduksjon. Den barske bilen, med skall fra britiske AC Ace og teknikk fra Ford, satt sammen av Carroll Shelby for å denge Corvette på amerikanske racingbaner, er blitt en legende.

Skal bygges
Cobra bygges fortsatt, både av Shelby og av andre firmaer rundt om i verden. Nå viser Racer X Design hvordan de mener en moderne inkarnasjon av Cobra bør være, og bilen er allerede under bygging.

Oppskriften er den samme som før. Et kompakt, åpent og råbarskt karosseri, med sterke likhetstrekk med originalen, rundt en svært kraftig teknisk basis.

550 hk per tonn
- Inspirasjonen kommer fra 60-tallet, sier Reuben Zammit, sjef og sjefsdesigner i Racer X Design, i en pressemelding.

Med tekniske komponenter fra dagens Corvette Z06, blant annet en sjuliters V8, og med totalvekt under ett tonn, får den moderne Cobraen et effekt-vekt-forhold på hyggelige 550 hk per tonn. Dette vil naturligvis gi nakkebrekkende prestasjoner.

- De tjue første får kjøpe
- Konseptbilen skal bygges ferdig i løpet av et år, fortsetter Reuben Zammit. - Dette er første gang vi skal gjøre noe mer enn å bygge "one-offs". Vi bygger tjue eksemplarer, og de tjue første kundene som melder sin interesse kan dermed få tilbud om å kjøpe en bil, sier Zammit.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!