Bilder: Mercedes-Benz SilverFlow

I forbindelse med Los Angeles Auto Show, arrangeres det også en designkonkurranse. I år var temaet "Robocar 2057". Altså skulle de åtte deltakende designstudioene se for seg hvordan en bil kan se ut om femti år, med en blanding av design og teknologi, der kunstig intelligens er et av hovedpoengene.

Ny form med et knappetrykk
Mercedes-Benz´ bidrag har fått navnet SilverFlow. Denne skal kunne forandre form etter førerens ønske. Ved hjelp av avansert teknologi kan du med et knappetrykk momentant forandre bilens form.

Trenger du en liten, kompakt bybil med et eller to seter, eller kanskje du skal kjøre alene over lange avstander på motorvei og trenger en komfortabel og rask bil med lav luftmotstand, så fikser bilen dette for deg.

Magnetfelt mot parkeringsbulker
Teknologien som Mercedes-Benz-designerne prøver å forestille seg at skal gjøre denne morphingen mulig, er at mange milliarder, små metallpartikler settes på plass til variable, men stabile konstruksjoner ved hjelp av magnetfelt.

Bilformene skal ligge i bilens hjerne, og dermed styres metallpartiklene på riktig plass etter førerens ønske. Det gjør også at du kan glemme parkeringsbulker og riper og slikt; bilen vil jo automatisk finne tilbake til den opprinnelige formen.

Klassisk visjon
Vel, dette høres jo ganske så utrolig ut. Men på den annen side, er det jo lenge til vi skriver 2057. Gang på gang har historien vist at når vi trodde absolutt alt var oppfunnet her i verden, har vi bare så vidt begynt.

SilverFlow-skissene viser uansett en elegant kjøredoning, med sterke hint til 30-tallets Mercedes-Benz-racerbiler. De langstrakte, flytende linjene, og de smale, men store hjulene er ting som Mercedes-Benz tydeligvis ikke har tenkt til å la gå av moten.

Så får vi se hva som skjer. Spør oss igjen om femti år.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!