Spionbilder: Audi TTS

Audi TT er et svært godt utgangspunkt for en ordentlig morsom bil. Den er kompakt og kjøreglad, velbygd og ordentlig på alle måter. Men selv om dagens sprekeste modell, med 250-hesters V6 under panseret, har fine fartsressurser, oppleves den ikke som en sportsbil.

Nå testes en sprekere og hissigere variant for fullt på Nürburgring. TTS, som den sannsynligvis skal hete, får etter alt å dømme en opptrimmet variant av S3-motoren.

Med 280 hk
S3 har som kjent en videreutviklet utgave av den turbomatede toliteren som sitter i blant annet Volkswagen Golf GTI, og i S3 gir den 265 hk. TTS blir enda sprekere; det snakkes om at toliteren her skal gi 280 hk.

Kreftene går via en manuellsjaltet sekstrinnsgirkasse, og ut på alle fire hjul. En DSG-girkasse blir sannsynligvis også tilgjengelig. TTS får i tillegg et fastere og mer sportslig understellsoppsett, og utvendig får bilen et knippe detaljer som gjør at du ser forskjell på en vanlig TT og gromvarianten.

Mer aggressiv
Regn med et tøffere og mer aggressivt stylingsett, felger med egen design, blanke sidespeil - som alle Audis S-modeller - og S-logoer på de store bremsene.

Interiøret blir også et hakk mer sporty enn det i dagens TT-modeller, med blant annet dypere seter og et mer gripevennlig ratt.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!