Den oppgraderte snuta og mer markante sideskjørt gjør Focus ST enda et hakk tøffere. © © 2007 Ford Motor Company

På høstens Frankfurt-utstilling viste Ford - til alles store overraskelse - fram en ansiktsløftet Focus, et års tid før vi egentlig ventet den. Den nye Mondeo har jo vist et nytt Ford-ansikt, og Focus kunne visst ikke være dårligere.

Finere
Den oppfriskede Focus, som ble vist fram på bilmessen på Lillestrøm for bare noen dager siden, kommer på markedet på nyåret. Den er som vi ser skarpere og mer Mondeo-liknende i snuta, og innvendig er den blitt finere og kjennes mer påkostet. Mer utstyr er også på plass. Med toliters diesel kan du få en automatisk dobbeltclutch-girkasse, som minner veldig om Volkswagens DSG-gir.

Nå har vi også fått bildene av den ansiktsløftede Focus-toppmodellen ST. De herlige kjøreegenskapene - den er jo en av våre absolutte favoritter i kompaktmoro-klassen - skal være beholdt.

Samme effekt
Men noen effektøkning, som bilen veldig fint hadde tålt, har den ikke fått. Dermed har den fortsatt 225 hk fra den 2,5 liter store turbo-rekkefemmeren, og gjør fortsatt 0-100-sprinten på 6,8 sekunder.

Utseendet er imidlertid endret en del. Fronten er enda åpnere og sintere, den har fått nye forlys og LED-lamper bak, mer markante sideskjørt og en ny støtfanger bak med integrert diffuser. Og bilen kommer fortsatt både med tre og fem dører. Focus CC får for øvrig også en ansiktsløftning om få måneder.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!