Den lille, lette bilen har ordentlig heftige fartsressurser med en kompressormatet 1,8-liter bak setene.

Lotus sier at Elise SC skal by på ordentlig mye moro på veien, og den fungerer sikkert veldig fint til banekjøring også.

Den lille, lette og åpne Lotus Elise er en skikkelig kjøremaskin. Den er bygd for å være morsom uansett hastighet, og den lave vekten gjør at man ikke trenger så mye motor for å få skikkelig fart, heller.

Tokyo Motorshow 07 - Alle nyhetene

Men dette stopper selvsagt ikke Lotus fra å lansere Elise-varianter med mye motor i tillegg. Fra nå av kan man få kjøpt en Elise SC, der de to bokstavene betyr Supercharged. Altså kompressormatet.

Bygd på nytt
Lotus har jo allerede brukt en kompressormatet motor i den lukkede Exige S, men i stedet for å bare flytte over denne motoren, har de begynt på nytt i Elise. Standardbilens 1,8-liter har fått påmontert en liten kompressor, der rotoren er støpt inn sammen med innsugsplenumskammeret. Siden bilen heller ikke har intercooler, fører denne byggemåten til at hele motorpakken veier åtte kilo mindre enn Exige-pakken.

En annen bonus med å droppe intercooleren, er at du beholder sikten bakover. Elise er ment å være en rask bil for veien, mens Exige skal være perfekt for banebruk. Motorens karakteristikk er derfor også annerledes i Elise; den er mer progressiv, og veldig direkte.

Fantastisk akselerasjon
Den kompressormatede Elise veier 903 kg, og motoren yter 220 hk. Det gir hyggelige prestasjoner: 0-100 km/t går unna på 4,6 sekunder, 0-160 km/t tar 10,7 sekunder, og toppfarten er beregnet til 240 km/t. Samtidig drikker den 0,91 liter på mila.

I tillegg til den nye motoren, har Elise SC fått litt bredere bakdekk. Dessuten får alle Elise og Exige et nytt instrumentpanel med et avansert LCD-display der du kan få opp informasjon om bilen, de har fått nye girskiftindikatorer, og airbager er standard på alle modellene.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!