Tokyo Motorshow 2007

Tokyo Motorshow 07 - Alle nyhetene

Den bilen vi kjenner som Lancer, heter Galant i Japan. På sikt skal selvfølgelig denne byttes ut. Derfor viste Mitsubisi en konseptbil i Tokyo som antagelig blir den neste Galant. Konseptbilen har derimot kodenavnet Consept-ZT.

Konseptbilen er bestykket med en nyutviklet 2,2-liters diesel, en motor som snart også kommer i Outlander. Den er utstyrt med Twin-Clutch system, og er i tillegg bestykket med Mitsubishi's S-AWC, eller Super All Wheel Control. Dette er et system som kontrollerer hvert hjul separat, uavhengig om det gjelder under akselerasjon eller bremsing.

Designen minner litt om nye Alfa 159, og Mitsubishi innrømmer å ha sett i den retning. Det synes på alle sidelinjer, felger, bakende og til og med fronten har fått italienske elementer. Godt eller dårlig? Vel, de kunne vel ha funnet på greiene selv.

Utover designen, så er Consept-ZT en prøveklut for alle tekniske hjelpemidler som linjeskiftvarsler, parkeringsassistanse, 360 grader kamerafunksjon, og pre-crash system. Aller viktigs med en konseptbil er likevel å måle reaksjonen blant publikum. Den som venter får se.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!