I 2005 ble Fiat og Ford enige om å samarbeide om en ny, liten bybil. Fiats resultat heter 500, en fantastisk, søt og svært kjørbar liten bil. Vi hadde ventet å se Fords utgave, som får navnet Ka, i Frankfurt, men i stedet valgte Ford å vise fram andre ting.

Spionbilder: Ford Ka
Frankfurt 2007 - Alle nyhetene

Om et halvt år
Men Ka er på vei; nå om dagen testes den på Nürburgring og på de mange flotte veiene rundt den beryktede banen. Grunnen til at Ford Ka lar vente på seg, er visstnok at Fiat allerede hadde begynt arbeidet med 500 da Ford kom på banen. Og nå venter de på å få bygd ferdig noen nye maskiner, siden Ka jo skal være annerledes enn Fiat 500.

Når Ka kommer om et halvt års tid, blir den tilgjengelig med de samme motoralternativene som Fiat´en; en 1,2-liter på 69 hk, en 1,3-liters diesel på 75 hk, og en 1,4-liter med 100 hk. Og siden Fiat 500 kommer i en Abarth-utgave med rundt 150 hk, forventer vi en ST-utgave fra Ford med det samme.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!