Den ser unektelig stor ut på bilder, men Verve er en konseptbil som skal indikere hvordan nye Fiesta skal bli. Dog, det er ikke sikkert at den blir hetende Fiesta. Spekulasjoner forteller at Verve faktisk blir det neste navnet på Fords modell i Fiesta-klassen.

Vil "høste reaksjoner"
Selve utseendet skal være en klar indikasjon på deres nye designspråk, men man skal ikke ha sett mye på mye Mondeo for å kjenne igjen noe av den i Verve. "Vi har tatt den med hit for å høste reaksjoner", forteller John Fleming fra Ford Motor Europe.

Bilder: Ford Verve
Frankfurt 2007 - Alle nyhetene

Stefan Lamm, sjefen for eksteriørdesignen forteller også at de har forsterket ytterligere de uttrykk som de har jobbet inn i både S-Max og Mondeo.

Fargeklatter
Ford forteller videre at bilen er laget for generasjonen som har vokst opp med mobiltelefoner, og det er derfor lagt stor vekt på det indre, og betjeningen. Funksjonalitet er en nøkkelfaktor, som om ingen andre tar hensyn til den slags.

En annen gledelig nyhet er derimot at Ford lover å bruke mer farger heretter. Godt er det, for salget av biler med gråtoner er skremmende høyt. Folk velger konservativt, så vi ser gjerne noen flere fargeklatter langs veien.

Hvorvidt du liker Verve eller ikke kan du se ut fra bildene. Vi i redaksjonen er glad for at det kommer småbiler som ikke bare er myntet på eldre par som kun skal kjøre til butikken, men småbiler som er så spennende at flere tenner på de. Godt jobbet, Ford.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!