Journey som modell er ikke ny, men dette er en ny modell av Journey. For første gang vises den, og det i Frankfurt. Det er ensbetydende med at bilen også skal ut på det europeiske markedet.

Noen gode indikasjoner om hva den skal inneholde på denne siden av dammen har vi ikke fått, men derimot vet vi masse om hvordan den blir "over there".

Bilder: Dodge Journey
Frankfurt 2007 - Alle bilnyhetene

Dodge er derimot veldig påpasselige med å fortelle om alt utstyret, og alle sikkerhetsanordningene bilen vil innhold. Vi får blant annet høre om lagringsbokser med kjøling under benene, og vi får høre om alle de fantastiske setekonfigurasjonene. Om firehjulsdrift og sterke motorer - bensinmotorer. Men vi er ikke urolige. Vi, som Dodge, vet at om den skal lykkes på denne siden, så er det diesel som gjelder, og vi får til slutt vite at den også vil bli å få med en 2-liters diesel for vårt marked. Den skal kobles til en 6-trinns manuell, eller 6-trinns automatkasse. Maskinen yter 140hk, og vi er ikke fremmed for å tro at også Dodge har hentet sin motor fra VW-konsernet. Foruten denne dieselen, så blir det også en 2,7-liters Flexi-Fuel (E85) å få. I Europa er firehjulsdriften en selvfølge, men i USA blir den også å få med tohjulsdrift.

Når bilen nå vises i Frankfurt, så er det faktisk som 2009-modell. Bilen lanseres først på det amerikanske markedet neste sommer, og deretter står vi for tur. Priser og eksakte spesifikasjoner er derfor altfor tidlig.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!