Slik antar Automedia at Q5 blir seende ut. Foto: Automedia © Automedia, Inh. Andreas Conradt

Bilen blir mer påkostet og dyrere enn Honda CR-V, Mitsubishi Outlander og Toyota RAV4. Foto: Automedia © Automedia, Inh. Andreas Conradt

Det finnes veldig mange kompakt-SUV´er på markedet, og enda flere er på vei. Men i det såkalte premiumsegmentet blant kompakt-SUV´ene er det ikke så mange om beinet.

Test: Storebroren Audi Q7
Bilder: Alle bilgalleriene

Audi har som mål å bli den største premiumbilprodusenten. For å få til det, må de har flere modeller. Q5, altså en mer kompakt SUV enn dagens Q7, kommer allerede neste år, som en direkte konkurrent til BMW X3, Land Rover Freelander og den kommende Mercedes-Benz GLK.

Fra fire til åtte
Q5 blir bygd på den samme plattformen som A5 og neste generasjon A4 - som for øvrig skal presenteres i høst. Dette gjør at den kan utstyres med nesten alt som finnes av motorer i Audis hyller; små direkteinnsprøytede bensinfirere og større seksere, effektive fire- og sekssylindrete dieselmotorer, og kanskje de også setter inn den 4,2 liter store V8´en i en kommende S-variant av Q5.

4x4 og bakkehjelp
Alle Q5´ene får neste generasjons quattro-system, og motorene kombineres med manuelle sekstrinnsgirkasser eller den nye, sjutrinns DSG-girkassen som Audi og Volkswagen snart skal lansere.

Du kan også regne med at Q5 blir utstyrt med justerbar luftfjæring - som Q7 og Allroad - og diverse hjelpemidler for klatring og nedstigning i bratte bakker.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!