På den store, internasjonale bilutstillingen i Frankfurt i september, skal Mitsubishi avduke deres nyeste konseptbil. Concept-cX, som den heter, er en forkortelse for "Compact Crossover Concept Vehicle".

Ny diesel og dobbeltclutch
Konseptet er 4,1 meter langt, og dermed omtrent like lang som en Suzuki SX4. Den har Mitsubishis elektronisk kontrollerte 4x4-system, og drives av en ny 1,8 liter stor dieselmotor med variabel turbogeometri, med høy effekt og høy effektivitet. Detaljene rundt denne er ikke offentliggjort.

LES MER: MITSUBISHI OUTLANDER
LES MER: SUZUKI SX4

Dieselmotoren er paret med Mitsubishis nye dobbeltclutch-girkasse SST (Sport Shift Transmission) som på DSG-liknende måte gir raske og sømløse girskift, kombinert med lavere forbruk og utslipp enn med en konvensjonell girkasse. Neste Lancer EVO skal også utstyres med denne girkassa.

Kompakt crossover
Det kompakte konseptet - den er en halvmeter kortere enn Outlander - skal være en bil som kombinerer det dagligdagse praktiske med det miljøsnille. Den er bygd som en blanding av en SUV og en stasjonsvogn, og tar med seg fordelene fra de begge. Høy sittestilling gir god oversikt, mens den kompakte størrelsen skal gjøre den enkel å manøvrere i trange bygater.

Mitsubishi har for øvrig brukt deres "grønn plast"-materialer - der bambus og andre plantebaserte materialer brukes for å lage et plastaktig materiale, som erstatter det oljebaserte - i utstrakt grad i bilen.

MER: BIL

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!