Det har lenge gått rykter om at Chrysler PT Cruiser skal etterfølges av en crossover - altså en blanding av SUV, personbil og MPV. Våre spionfotografer har nå kommet over en lett kamuflert Dodge på test, en bil som kommer på markedet neste år.

SE BILDENE HER

Crew, som det foreløpig antas at Dodgen skal hete, skal bygges på samme plattform som den nye Sebring. Søstermerket Chrysler får høyst sannsynlig også sin variant av bilen, men da skal den få et helt annet karosseri.

Denne vil komme i 2010, og da antas den å overta for PT Cruiser.

Større enn de kompakte
Crossoveren blir et hakk større enn Toyota RAV4 og Honda CR-V, og mer i klasse med Hyundai Santa Fe og Nissan Murano.

På det amerikanske markedet vil den bli tilgjengelig med forhjulstrekk - de har jo mange store SUV-er som kun trekker på to hjul der borte - men firehjulstrekk blir også tilgjengelig.

MER: BIL
MER: FINN DRØMMEBILEN

Under panseret får den en lang rekke motorer, fra en 2,4-liter på 170 hk til en 3,5-liters V6, og siden alt tyder på at den også skal til Europa, og med tanke på amerikanernes begynnende interesse for diesel regner vi også med at den blir tilgjengelig med en dieselmotor eller to.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!