Tyske JE Design fra Leingarten i Tyskland måtte naturligvis lage noe nytt da Volkswagen ga Touareg en ansiktsløftning. En ny frontspoiler, digre sideskjørt med luftinntak og en ny støtfanger bak er på plass. I tillegg har de plassert et sett nye tåkelys og kjørelys nede i støtfangeren, og slengt på en hekkvinge.

JE Design VW Touareg FL - Se bildene her

Om du vil, kan du kjøpe med et sett LED-lamper under sideskjørtene og bakfangeren. Da ser du søledammen når du skal inn og ut av bilen - og så ser det jo kanskje litt tøft ut når du ruller rundt i byen også.

Nærmere bakken og med mer kraft
Tuneren har i tillegg gitt bilen et nytt eksosanlegg med to doble, blanke og store utblås, og de har en senkesett-boks til biler med luftfjæring som legger den 35 millimeter nærmere bakken. Om du har vanlig understell på bilen din, har de også et justerbart KW-coiloversett å by på som gjør at du kan senke bilen opptil 75 millimeter når du får lyst.

Med et sett Azev-22-tommere skodd med 295/30-dekk rundt om, hører også med i helheten. Store hjul kan kanskje være en fordel om du kjøper med JE Designs trimming; de gir den 2,5 liter store dieselmotoren 206 hk og 460 Nm i stedet for originalens 174 hk og 400 Nm. Den tisylindrete, fem liter store dieselmotoren får 39 hk og 105 Nm ekstra og ender på 352 hk og 855 Nm, og den tre liter store diesel-V6´en trimmes fra 225 hk og 500 Nm til 285 hk og 550 Nm.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!