Informasjon om en bils eier, bostedskommune, neste EU-kontroll, skyldig årsavgift og pris på omregistrering er nå bare en SMS unna. Foto: Knut Arne Glesne

Kjøpelysten? Eller bare nysgjerrig? Statens vegvesen har gjort det mye lettere for folk å få informasjon om biler.

Om du ser en bil du har veldig lyst til å kjøpe, om bilen din blir påkjørt mens du står parkert, er det bare å sende en SMS. Svarmeldingen gir navn og bostedskommune på bilens eier, frist for neste EU-kontroll, beløpet som eventuelt skyldes i årsavgift, og hvor mye det koster å omregistrere bilen ved salg.

Mye info tilgjengelig
Bruk kodeord "REGNR" etterfulgt av registreringsnummeret (for eksempel "REGNR JU93183" og send SMS´en til nummer 2282. Svaret kommer kort tid etter, og koster tre kroner per mottatt melding.

Om du vil få opplysninger om heftelser og pant i bilen, må du fremdeles kontakte Brønnøysundregisteret. Det kan også gjøres via SMS, ved å sende den samme meldingen som ovenfor til nummer 2121. Denne tjenesten koster også tre kroner. Eller du kan sjekke det gebyrfritt på nett eller via WAP.

Mer informasjon om Statens vegvesens nye tjeneste finner du på www. vegvesen.no/sms. Og Brønnøysundregisterets tjenester finner du på www.brreg.no.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!