img
img
Mercedes-Benz har slitt med å tjene penger på Smart. Tidligere ble det bestemt at produksjonen av Roadster og Roadster-Coupé skulle avsluttes, og nå har de nettopp bestemt at også Forfour - fireseteren som deler basis med Mitsubishi Colt - skal stoppes for godt.

Kun Fortwo

De vil i stedet fokusere på Fourtwo alene - den originale Smart´en med to dører og to sitteplasser.

Mercedes-tuneren Brabus skal lage en liten serie av det de kaller Smart Forfour Brabus SBR. Motoren gir 210 hk og 250 Nm, og med dette er SBR den første Smart med mer enn 200 hk. Dette er nok til å sende den relativt lille bilen fra stillestående til 100 km/t på 6,4 sekunder, og toppfarten er 226 km/t.

Diffbrems

Såpass med krefter krever selvsagt sitt av bilen. Brabus har fikset på understell og bremser, og de har utstyrt bilen med en differensialbrems/-sperre for å bidra til at kreftene finner bakken på en effektiv måte.

Med kortere vandring på giroverføringen skal også giringen gå kjappere enn i en standardbil.

Kontraster

Brabus har i tillegg gitt SBR en unik gråfarge på plastpanelene og på "sikkerhetscellen", og de har satt på digre hjul og et stylingsett.

Innvendig finner vi også en del endringer; interiøret er kledd i skinn/alcantara med oransje sømmer.

Brabus viser også en mer eksklusiv Forfour-variant. Denne har 177 hk, den ruller på 17-tommere, og har fått sportsseter og full skinnpakke innvendig. Forfour Xclusive har også fått tunerens stylingsett.

 

knut.arne.glesne@hm-media.no

 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!