-Det er ikke stor nok interesse i Norge for et helsvensk STCC. Slik det ser ut nå blir det heller ingen norske førere i mesterskapet, sier Richard Schultz fra STCC.

 

imgSTCC har kjørt flere løp i Norge tidligere. Løpene på Arctic Circle Raceway ved Mo i Rana fikk stor oppmerksomhet i nærområdet, men ikke i resten av landet.

 

Derfor fikk Vålerbanen mellom Elverum og Kongsvinger arrangere en runde av STCC i fjor høst, men bare litt over 2000 betalende tilskuere kom for å se Tommy Rustad og co.

 

I vinter offentliggjorde Tommy Rustad at han slutter med STCC og bytter gren fra racing til rallycross, og det er lite trolig at det blir noen andre nordmenn i Skandinavias mest profesjonelle motorsportmesterskap i år.

 

-Det er utrolig synd og trist. Det virker som racing ikke fenger det norske publikummet. Hvorfor er for meg en gåte, men det er kankje ikke nok "action", dessuten mangler vi de store internasjonale profilene. Gatebil, rally og rallycross ser ut til å fenge nordmenn mer, sier Tommy Rustad til Vi Menn.

 

Underskudd

Vi har ikke fått tak i noen fra Vålerbanen, men for den norske arrangøren er dette dårlige nyheter. De gjorde millioninvesteringer på sin bane foran løpet i fjor, men gikk øknomisk underskudd på grunn av den dårlige publikumsinteressen.

 

Likevel håpet man at løpet kunne bli en tradisjon, slik at interessen for STCC og racing på høyt nivå kunne stige på sikt.

 

Men som STCC skrev i sin rapport etter løpet på Våler i fjor: "Er nordmenn egentlig interessert i racing?"

 

atle.gulbrandsen@hm-media.no

 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!