Audis første SUV, Q7, kommer hit i slutten av mars. Du kan velge mellom en treliters V6-dieselmotor på 233 hk og 500 Nm og en 4,2-liters bensin-V8 på 350 hk og 440 Nm.

Ikke for alle

Den blir imidlertid ingen bil for massene. "Innstegsversjonen" koster fra 846 700 kroner, og du må ut med 1 231 700 kr for å få den med V8. Likevel rapporteres det om godt salg hittil, så om du står på venteliste for å få bilen din, kan du jo vurdere om du vil individualisere den litt.

Tyske Abt har fikset på VW, Audi, Skoda og Seat i en årrekke. Og selvsagt klarte de ikke å holde lankene unna Q7 heller.

272 hk

Under panseret har de som vanlig flikket litt: modifisering av trelitersdieselen øker ytelsene til 272 hk og 580 Nm.
 
Utseendet har heller ikke fått være i fred. Q7´en har fått kraftige skjermbreddere (pris: 6500 kr), og en dypere støtfangere foran med beskyttelsesplate i aluminium (til 5600 kroner).

Rundt om

Bak kan du velge mellom en støtfanger - også denne med en beskyttende plate - som rommer utblåsene på original-eksosanlegget (8000 kr) eller et sett der også Abts eksospotter og endestusser er med (12 000 kr).

Abts sidelister (5000 kr) passer jo fint til de bredere skjermene, og en liten hekkvinge til 2500 kr hører også med.

Ikke for skogen

Noen hestekrefter og litt spenstigere lyd blir det nok også med Abs firerørs-eksosanlegg. 22-tommere (til 8000 kr per stykk) med 295/30-dekk er kanskje ikke akkurat førstevalget i skogen, men så er det vel få av disse bilene som skal særlig utenfor asfalten, vil vi tro. Mindre hjulpakker er selvsagt også tilgjengelig.

Ønsker du å gi bilen din et enda bredere utseende, kan du sette på Abts spacersett. Dette gjør sporvidden 2x30 millimeter bredere foran og 2x40 millimeter bredere bak, men husk på at slikt for det første ikke er helt tillatt om det ikke foreligger TÜV-papirer på det (noe det muligens gjør i dette tilfellet), og at det også utsetter hjulopphenget for større belastning enn med originalens oppsett. Dette settet koster 4000 kroner.

Innvendig pynt

Abt har også en tendens til å levere diverse pynt til interiøret. Foreløpig er det ikke mye som er klart; en girkule og noen gulvmatter er det eneste i tunerens nettbutikk. Men mer loves å komme etter hvert.


Abt Sportsline finner du www.abt-sportsline.de.

 

knut.arne.glesne@hm-media.no

 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!