Dodge RAM SRT-10 må være en av bilverdenens aller merkeligste biler. Pickup´en har jo fått motoren fra Dodge Viper - en 8,3-liters V10 med drøye 500 hk.

img
img
img
Ved hjelp av en sekstrinnskasse med girspak på nærmere halvmeter'n (eventuelt en firetrinns automatkasse for de som liker sånt), og 22-tommere med 305/40-dekk, gjør den 0-100 km/t på 5,75.

Det er klart at noen ikke syntes dette var bra nok.

Butikk-initiativ

Den tyske USA-bilimportøren 3-C (Canadian Car Company) selger blant annet Ram SRT-10. De henvendte seg til tuneren Nothelle - som fra før av fikser på blant annet VW, Audi og Jaguar. Resultatet ser vi her.

En kompressor drar effekten opp til 761 hk og 950 Nm, nok til å reduserer 0-100-tiden med et sekund. Toppfarten er 265 km/t, mot standardbilens også hyggelige 240 km/t.

Moro for tre eller seks

Dodge RAM SRT-10 leveres både som enkelt- og dobbelkabiner, med sofaer både foran og bak. Dermed kan bilen bli en fin familiebil for seks - på lasteplanet har du jo plass til det meste.

Nothelles motortuning koster for øvrig snaue 100 000 kroner, men den komplette, 761 hk sterke RAM´en kan også kjøpes ferdig bygget fra 3-C.

knut.arne.glesne@hm-media.no

 

Linker:

www.3-c.de

www.nothelle.com

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!