Om ikke lenge skifter Daewoo navn til Chevrolet, og bare navnebyttet vil nok hjelpe på bilens image. Vi får jo ikke akkurat våte drømmer av navnet Daewoo, eller hva? I tillegg skal Daewoo, eh, jeg mener Chevrolet, delta i det nye "World Touring Car Championship" med sin Nubira. En av sjåførene blir den rutinerte sveitseren Alain Menu.

imgJeg har akkurat kjørt stasjonsvognen med 1,6 liter en uke i Norge, og sjelden har jeg kjørt så rolig med en bil. Men det er kanskje bra, for bilen er fin den - i hvert fall i forhold til prisen.

Det er enkelt å forstå seg på alle justeringsmuligheter. Ingen avanserte joystick'er her, men likevel er det lite man savner. Rattet kan justeres i alle retninger, det samme kan setet, og bilen har klimaanlegg, CD-spiller og antispinn. Alt dette er standardutstyr. I tillegg er den ganske rommelig. Foran sitter man bra i de fleste biler, men også i baksetet kan man trives i en Nubira, og ettersom dette er en stasjonsvogn, er det god nok plass for de flestes bagasje. Bagasjerommet måler 400 liter, og hvis ikke det er nok, er det mulig å slå ned baksetene.

At sedanmodellen av Nubira skal være basis for en racerbil, er ikke så lett å forstå når man kjører denne bilen. Tenker man sportslig, burde fjæringen ha vært stivere. Men slik den er i dag, er den midt i blinken for de fleste potensielle kjøpere. Styreresponsen er faktisk ikke så verst, og girkassa er også enkel å håndtere. Noen ganger høres motoren ut som en sprek Subaru Impreza, men det er bare lyden. Nubira stasjonsvogn får man bare med en 1,6-liters motor på 109 hestekrefter, og den går ikke akkurat unna. Men igjen - perfekt for gjennomsnittlige kjøpere. Dessuten bråker motoren lite under vanlig kjøring og støyen i bilen er i det hele tatt veldig akseptabel.

imgDenne bilen koster under 200 000 kroner - og det er ganske mye bil for pengene. Kvalitetsfølelsen kunne selvsagt ha vært bedre, imagen likeså; noe må man tross alt ofre når man kjøper ny bil til 194 950 kroner. Men jeg håper bilen til Alain Menu er påkostet litt mer


atle.gulbrandsen@hm-media.no

 

Tekniske data: Daewoo Nubira 1,6 Stv.
Motor: 1598 ccm
Ytelse: 109 hk ved 5800 o/min
Dreiemoment: 150 Nm ved 4000 o/min
Vekt: 1250 kg
Bagasjerom: 400 liter
0-100 km/t: 11,4 sek
Toppfart: 187 km/t
Pris: 194 950 kroner

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!