At Henning Solberg begynte å kjøre VM var en god nyhet for Norgesmesterskapet i rally. Da ble det nemlig spennende. Årets sesong går inn i historien som en av de jevneste noensinne. Tre sjåfører pekte seg tidlig ut som de beste; Thomas Schie i Toyota Corolla, Rune Dalsjø i Mitsubishi Lancer og Kristian Kolberg i Hyundai Accent.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Thomas Rådström er en internasjonal stjernefører og favoritt på Hamar til helgen.

Dessverre ble Kristian Kolberg skadet etter en rulling i vinter så han kjører ikke NM-finalen på Hamar, men det gjør de to andre favorittene. Rune Dalsjø fra Kongsvinger leder, men han er bare ett poeng foran Thomas Schie. Og begge førerne kommer til å satse alt på å bli den første som ikke heter Solberg til å vinne NM siden 1997.

Svensk favoritt

Det skal bli spennende å se hvordan Schie og Dalsjø vil gjøre det mot den svenske superføreren Thomas Rådström. Rådström er i år svensk mester med en Toyota Corolla WRC, men han er mest kjent som VM-fører for Ford og Citroën. Rådström har også vunnet den svenske VM-runden i rally.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Denne bilen har Martin Stenshorne leid til Rally Hedemarken. Han kan overraske.

En annen fører som det skal bli spennende å følge er Martin Stenshorne. Stenshorne er kjent som en av Norges beste i gruppe N, men etter en uheldig sesong har han ingen mulighet på NM-gull. Derfor har han leid en gruppe A-Mitsubishi av Henning Solberg, og kjenner vi Stenshorne rett kan han kjempe i toppen.

-Jeg kjører alltid for å vinne, men jeg tror konkurransen på Hamar blir tøff. Kommer jeg på pallen blir jeg fornøyd, sier han.

Vi skal heller ikke glemme Tord Linnerud (Toyota Corolla), Thomas Kolberg (Hyundai Accent), Morten Østberg (Subaru Impreza) og Valter Jensen (Ford Focus. De kan alle overraske i Rally Hedemarken ved Hamar førstkommende lørdag.

 

 

atle.gulbrandsen@hm-media.no

 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!