NASCAR er i dag USAs nest største TV-sport etter NFL (amerikansk fotball). NASCAR har imidlertid satt seg som mål å bli den største TV-sporten "over there". Derfor har de innført et slags sluttspill som heter "Chase for the Nextel Cup".

 

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

NASCAR er enormt populært i USA.

Kort fortalt går det ut på at de ti beste etter løpet i Richmond den 11. september er de ti eneste som har muligheten til å vinne mesterskapet totalt.

Den som leder etter Richmond-løpet får 5050 poeng, mens den som ligger på andreplass får 5045 poeng, og så videre.

 

Det betyr imidlertid ikke at det bare er ti biler som skal kjøre de ti siste løpene. Alle de rundt førti bilene skal fortsatt kjøre, men det er bare de ti beste som har muligheten til å vinne mesterskapet totalt.

 

Urettferdig? Ja, de fleste mener det, men hvis dette kan gjøre at NASCAR blir Amerikas største TV-sport vil nok de fleste protestene forsvinne.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Jeff Gordon og Jimmie Johnson er de to beste så langt i sesongen.

Gordon mest å tape

Jeff Gordon er den som har mest å tape på dette systemet. Han leder i mesterskapet foran teamkamerat Jimmie Johnson, men den ledelsen han har opparbeidet seg til de andre i toppen blir nå nesten borte.

På tredjeplass så langt finner vi den store publikumsfavoritten Dale Earnhardt Jr. Han har aldri vunnet NASCAR totalt, men har en gylden mulighet i år.

 

Den som trolig har mest å tjene på dette sluttspillet er Ryan Newman. Han ligger an til å havne på tiendeplass etter løpet i Richmond, og kan dermed starte sesongen nesten med blanke ark, med tanke på sammenlagtmesterskapet som avgjøres i Homestead utenfor Miami i november.

atle.gulbrandsen@hm-media.no

 

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Dale Earnhardt Jr. er publikumsfavoritt

 

 

Relaterte saker:

-Politikk og racing (16.02.04)

 

 

 

 

 

 

 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!