Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Pierre Kaffer feirer seieren.

Tolvtimersløpet på Sebring er USAs eldste og mest prestisjefylte billøp, og innleder samtidig årets sesong i ALMS - American Le Mans Series. Audis suksessfulle R8-biler tok de tre første plassene på helgens løp, det 52. i rekken.
 
Over 100 000 tilskuere var vitne til at Audi-føreren Frank Biela skrev seg inn i historiebøkene - han er den femte føreren som har tre totalseire på Sebring. De fire andre er storhetene Phil Hill, Mario Andretti, Hans Stuck og Olivier Gendebien. Samtidig ble han den mestvinnende prototype-føreren i ALMS' historie, med sin 15. seier i serien.

R8 har tatt fem strake

Og som om ikke dette var nok for å sikre seiersfesten i Audi-leiren, ble Audi R8 den første bilen som har vunnet Sebring-langløpet fem ganger på rad.

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Et lykkelig Audi-team etter den historiske Sebring-helgen.

Æres den som æres bør: Biela delte bil med nykommeren Pierre Kaffer og eks-F1-føreren Allan McNish. Andreplassen ble sikret av J.J. Lehto, Emanuele Pirro og Marco Werner. Jamie Davies, Johnny Herbert og Guy Smith tok tredjeplassen med sin R8.

Og vi glemmer heller ikke at Corvette-føreren Johnny O'Connell ble den første føreren noensinne med seks klasseseire på Sebring, da han kjørte inn til sin tredje strake seier i GTS-klassen.

 

knut.arne.glesne@hm-media.no

 

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Stemningsfullt om kvelden

Klikk for å se større bilde i nytt vindu

Regnvær satte ingen demper på helgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!