Tittelen verdens raskeste produksjons-pickup henger høyt i USA.

 

 

Dodge er derfor svært stolte over å ha fått bekreftet hastighetsrekorden, noe som sannsynligvis vil ergre erkerivalen Ford en stund fremover.

 

Standardbil i fullt jag

Det var en helt original Ram SRT-10, hentet rett fra produksjonslinjen i Mexico, som satte rekorden på DaimlerChryslers testbane i Chelsea i Michigan.

 

 

På to runder i hver retning klarte pickupen å tilbakelegge en flyvende kilometer - altså uten å måtte akselerere fra stillestående - med 154,587 mph eller 248,784 km/t som snitthastighet.

 

 

Bak rattet satt pickup-racingføreren Brendan Guaghan, seksdobbel vinner i fjorårets NASCAR Craftsman Truck Series (NCTS). Han er meget tilfreds med rekorden, og uttaler at SRT-10 er den ultimate kraft-trucken for både gate og bane.

 

 

Med samme motor som Dodge Viper - en 8,3-liters V10 med 500 hk og 712 Nm, klarer den store pickupen 0-100 km/t på en anelse over fem sekunder.

 

Ford-plage

Målingen ble sertifisert av Guinness World Records og The Sports Car Club of America, og er dermed offisielt godkjent som rekord. Den overskriver Ford SVT F-150 Lightnings rekord fra i fjor, som klarte 147,54 mph / 237,44 km/t på samme øvelse.

 

 

Med denne rekorden regner vi episode hundreogørten av hestekraft- og fartskappløpet mellom de store amerikanske muskelpickup-produsentene som offisielt åpnet. Og vi lurer på hvor mange måneder det tar før den blå ovalen kommer med en oppgradert Lightning

 

knut.arne.glesne@hm-media.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!