Med General Motors' uttalte planer for Saab som "premium brand" på det nordamerikanske markedet, kommer det ikke som noen overraskelse at en SUV nå er på trappene.

 

I likhet med den firehjulsdrevne "Subaru Impreza-i-Saab-drakt", 9-2X, sikter 9-7X primært mot USA- og Canada-markedet, men Saab utelukker heller ikke eksport til resten av verden.

 

9-7X skal produseres utelukkende i USA, nærmere bestemt på GMs anlegg i Ohio.

9-7X i 2005

Saab 9-7X får sin debut på New York Auto Show i april neste år, med planlagt salgsstart et år senere. Som mellomstor og luksuriøs SUV vil den konkurrere med blant andre Volvo XC90, BMW X5 og Lexus RX330, i et stadig voksende segment som samtidig er en viktig imagebygger.

 

Saab er svært tilbakeholdne med spesifikasjoner, men det er i hvert fall klart at den vil få permanent firehjulstrekk - derav "X"-en i navnet - som standard.

 

To motoralternativer skal være på plass ved lanseringen, men hvilke er ennå ikke offentliggjort. Så får vi se om det blir en "all American"-bil eller om de henter over motorer fra våre naboer i øst.

 

knut.arne.glesne@hm-media.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!