Konseptbiler basert på PT Cruiser er ikke noe nytt. Vi har tidligere sett både sportslige versjoner, en varebilutgave og en kabriolet. Kabriolet-versjonen kommer på USA-markedet på nyåret, og samtidig blir en 215-hesters turbomotor tilgjengelig som kraftkilde.

Fra stoff til stål

SEMA-showet er en lekegrind for konsepter og ombygde biler, både med og uten støtte fra produsentene. SkunkWerks, et internt team hos Chrysler, har tatt utgangspunkt i kabriolet-versjonen av PT Cruiser og laget sin egen tolkning av hvordan en coupé-variant kan bli seende ut.

 

Oppskriften er enkel: Man tar en PT Cruiser Convertible, bytter ut stofftaket med et permanent ståltak, og gjør om hekkpartiet og bagasjeromsluken slik at også plassen der bak kan utnyttes. En hekkspoiler, lavere bakkeklaring og store, flotte felger med brede lavprofildekk kompletterer det hele. Resultatet blir en bil med en mer aggressiv profil enn sedanversjonen, samtidig som slektskapet vises fra alle vinkler.

Førerfokusert

Interiøret i PT Coupe Concept skal være mer førerinnrettet enn i de øvrige versjonene. Konseptet viser en 2+2-seteløsning med masser av skinn og myk polstring, og området rundt førerplassen er omarbeidet for å understreke den mer sportslige profilen. Under panseret ligger en turbomatet 2,4-liter på 255 hk, bearbeidet av Chryslers hustrimmer Mopar, og understellet skal være tilpasset både krefter og den mer sportslige profilen.

 

Vi blir ikke overrasket om også dette konseptet blir satt i produksjon. Chrysler begynner å få gode tradisjoner på å satse på design utenom det vanlige, og å ha kort vei fra spennende konsept til produksjon. Vi venter i spenning på fortsettelsen!

 

knut.arne.glesne@hm-media.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!