Markedet for store og motorsterke pickuper er enormt i USA. Fords F-pickup-serie har i mange år vært USAs mest solgte bilmodell, og markedet vokser stadig. Nå vil også Mitsubishi inn i dette markedet. På Detroit-messen 4.-19. januar viser de et konsept av en - sett med amerikanske øyne - mellomstor, fireseters pickup.

 

Med sin Mitsubishi Sport Truck Concept sikter Mitsubishi mot kjøpere på jakt etter et sportslig og kraftfullt macho-image. De langstrakte og buede linjene, kombinert med skarpe profiler, gir bilen et lavt og bredt utseende, og konseptbilens 22-tommer store felger omgitt av minimalt med gummi skal hinte til det sportslige.

Luftetur på planet

Mitsubishi viser ingen skisser av interiøret i bilen, men de påstår det skal ha et enkelt og svært ryddig oppsett. Dashbordet er preget av rette kanter og rene flater, og alle instrumenter og betjeningsorganer er orientert mot føreren. Bakseteløsningen skal være fleksibel, med mulighet til å flytte seter enkeltvis frem og tilbake, og man skal også kunne skyve dem sidelengs. Skulle passasjerene få lyst på ekstra mye frisk luft, kan baksetene på konseptbilen også skyves helt ut på lasteplanet.

 

Mitsubishis konsept er utviklet i samarbeid med Chrysler, som en følge av den japanske produsentens allianse med DaimlerChrysler-gruppen. Store deler av den tekniske basisen er derfor hentet fra pickup-modellene til DaimlerChrysler-merket Dodge, og vi antar at Sport Truck-konseptets motor - en 4,7-liters V8 - er den samme som i Durango. Der yter den 235 hk og 400 Nm, og koblet til en 5-trinns automatkasse burde den kunne gi den firehjulsdrevne konseptpickupen greie fartsressurser.

 

knut.arne.glesne@hm-media.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!