Den økende interessen for tuning og styling av gatebiler, i kombinasjon med filmer som "The Fast and The Furious", har gitt Mitsubishi Eclipse nærmest kultstatus også her i landet. På hovedmarkedet USA er den tilgjengelig både som coupé og kabriolet, med forhjulstrekk og motorer fra 147 til 210 hk.

 

På Detroit Auto Show rett over nyttår skal Mitsubishi vise det de kaller et "high performance sportsbilkonsept", med navnet Eclipse Concept-E. Mitsubishi uttaler at den nye Eclipse skal være raskere og by på mer kjøreglede enn de tidligere modellene, og toppmodellen som vi her viser skisser av skal visstnok by på ytelser av ekte sportsbilkaliber.

 

Den nye Eclipse kommer i salg i 2005, og vi antar at også denne får følge av en kabriolet-versjon. Vi følger opp med mer om Eclipse-konseptet under Detroit-messen, 4. til 19. januar neste år.

 

knut.arne.glesne@hm-media.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!