De mest leste bilsakene i 2008

Årets slagere

Hva liker nordmenn å lese om bil? Her er våre mest leste bilartikler i 2008.

MEST LEST: Noen av sakene våre er mer lest enn andre.

MEST LEST: Noen av sakene våre er mer lest enn andre. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

1. Alle våre biltester

Vi bruker mye tid på å teste nye biler her på Klikk. Det gjør vi både for å veilede deg som er på jakt etter ny bil gjennom jungelen av forskjellige modeller, og for å gi bilentusiaster noe interessant å lese.

Det gleder oss at biltestene våre er den mest leste saken i år. Vi håper det betyr at dere lesere ser på oss som en seriøs veiledningsinstans i jakten på ny bil.

Per i dag består testlisten av knappe 300 bilmodeller, og den vokser raskt! Det er med andre ord gode muligheter for at vi har testet nettopp den bilen du lurer på om du skal kjøpe deg.

Vi lover å fortsette å teste alle nye og interessante biler i 2009, både for entusiastene og alle andre. Vi kan blant annet love dere godbiter som spenner fra råskinnet Audi R8 V10 til en full test av den nye utgaven av folkefavoritten Toyota Avensis (se prøvekjøring her).

Se oversikten her

2. De beste og verste

Japanerne endte på topp, og prestisjemerkene floppet. Vår nest mest leste sak i hele 2008 var basert på en undersøkelse utført av det britiske forbrukermagasinet "What Car?". De har samlet inn informasjon om reparasjoner på ulike modeller, og har deretter rangert merkene etter feilprosent.

Ingen ble overrasket over at det var et japansk merke som stakk av med førsteplassen, men det var nok en del som ble overrasket over at det ikke var Toyota.

Hele saken kan du lese her

3. Vikepliktkaos

Rett utenfor kontoret vårt i Nydalen har vi en rekke kryss som daglig skaper hodebry og nestenkollisjoner. Det er ikke bare her vi har forvirrende kryss i Norge, og derfor har vi laget denne videoen.

Vi tok med oss Leif N. Olsen, tidligere UP-sjef og nå leder i Autoriserte trafikkskolers landsforbund, ut for å gi dere veiledning i hvordan man skal vite om det er vikeplikt eller ei.

Det er lett å glemme obskure trafikkregler og definisjoner. Vet du for eksempel hva definisjonen på privat vei er? Er det når noen andre enn staten eller kommunen eier veien?

Se videoen her for å finne svaret

4. De beste vinterdekkene

Å velge de rette vinterdekkene kan være en livsviktig investering. Når året nå er omme, og vi har hatt et par snøfall, har nok mange allerede kjøpt nye vinterdekk.

Hvis du ikke er blant dem, så er rådet fra vår egen dekkekspert Kjell Magne Aalbergsjø at du ikke bør bruke vinteren til å slite de gamle dekkene helt ut. Det er mange måneder med glatt føre igjen ennå.

Kjøpshjelp finner du i NAFs rangering av en rekke vinterdekk i denne artikkelen.

Les hele saken her

5. Hvordan ville du kjørt her?

Rundkjøringer er noe mange sliter med. Det finnes ingen egne regler som regulerer kjøringen i rundkjøringer.

Derfor lagde vi en video som oppklarer noe av usikkerheten rundt rundkjøringer. Hvordan skal du plassere deg? Hvem har du vikeplikt for? Hvordan skal du bruke blinklyset?

Se video her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning