Alt om din drømmebil

Vår bildatabase inneholder alt du trenger å vite om din neste bil.

Publisert Oppdatert

Er du lei av å saumfare nettet på jakt etter opplysninger om din neste bil? Eller kanskje du savner noen opplysninger om din drømmebil?

Fortvil ikke - i vår bildatabase finner du konkret informasjon, bilder og priser på bilmodellen du leter etter samt en mulighet for å sammenligne den med aktuelle konkurrenter.

Det første du gjør er å klikke deg inn i testdatabasen. Linken finner du lokalisert nede i høyre kolonne på forsiden, eller du kan klikke her. Da vil du møte følgende meny:

Deretter velger du hvilket bilmerke du ønsker informasjon om ut ifra den alfabetiske listen. La oss ta utgangspunkt i at du ønsker informasjon om Alfa Romeo.

Når du har gjort det, vil du få opp et nytt vindu, der du skal velge hvilken Alfa-modell du vil vite mer om. Vi har tatt utgangspunkt i 159.

Etter å ha valgt den ønskede modellen, vil du nå få muligheten til å skreddersy motor og utstyrspakke. Vi valgte å kikke nærmere på 1,9 JTD 150 hk Distinctive stasjonsvogn.

Det neste bildet viser en utvidet bilmeny der du har en rekke klikkbare muligheter. Blant annet kan du se bilder av bilen og en liste over tilgjengelig ekstrautstyr.

For å se alle spesifikasjoner på bilen, liste over standardutstyr, sikkerhetsutstyr, ytelser, komfortelementer og dimensjoner, velger du knappen som heter "Standard" (merket med rødt).

Prisen for ekstrautstyret på en bilmodell kan i mange tilfeller presse prisen opp til forbausende høyder. Ved å klikke på "Ekstrautstyr"-knappen, kan du enkelt finne ut hva som er tilgjengelig av "snadder" til din modell, og prisen på dette utstyret.

I enkelte tilfeller vil det være lite ekstrautstyr tilgjengelig. Dette kommer nemlig an på hva fabrikanten definerer som standardutstyr i de ulike utstyrspakkene en bil kommer med. Eksempelvis er bilen vi her har kikket på, Alfa Romeo 159 1,9 JTD, godt utstyrt som Distinctive-modell. Det vil si at den har lite ekstrautstyr tilgjengelig på listen, men til gjengjeld er prislappen for bilen inkludert denne utstyrspakken en god del høyere enn en standard utstyrt basismodell av 159.

Et omvendt eksempel kan være en Audi A4. Den har relativt lite utstyr som basismodell, men kan enkelt lastes med ekstrautstyr for 150 000 kroner for å bli velutstyrt i tråd med det bruktmarkedet krever.

Dersom du er litt i villrede i jakten på din drømmebil, og kanskje attpåtil vurderer andre biler, har også vår bildatabase en mulighet for å sammenligne ulike modeller. Ved å klikke på "Sammenlign"-fanen og deretter velge konkurrent, vil programmet oversiktlig liste opp fordeler ved en bilmodell kontra en annen.

I vårt eksempel vil man raskt få vite vesentlige og mindre vesentlige forskjeller fra alle kategorier på Alfaen "vår", satt opp imot eksempelvis Audi A4, Mercedes C-klasse, BMW 3-serie og Saab 9-3.

Faktisk kan man sammenligne modellen man har valgt med et tosifret antall konkurrenter hvis dette skulle være av interesse.

Lykke til med biljakten!

Klikk.no har også et rikholdig testarkiv på bil. Den merkefordelte listen finner du her .

Klikk.no har også tatt en grundig kikk på bilkonfiguratorene de ulike bilimportørene tilbyr på sine nettsider. Den saken kan du lese her .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning