Lamborghini Aventador

Actionfilm med Lamborghini i hovedrollen

Lamborghini Aventador spiller hovedrollen i denne sci-fi-filmen.

ROLLEFORDELING: På bilutstillingen i Frankfurt måtte Lamborghini Aventador dele på oppmerksomheten, men i filmen du kan se her, får den full oppmerksomhet.

ROLLEFORDELING: På bilutstillingen i Frankfurt måtte Lamborghini Aventador dele på oppmerksomheten, men i filmen du kan se her, får den full oppmerksomhet. Foto: Martin Jansen

Publisert Oppdatert

I mai i år skrev vi om Lamborghini Aventador, bilen som erstattet som erstatter Murciélago. Den veier ikke mer enn 1575 kilo, som er 75 kilo mindre enn Murciélago LP-640. Den lave vekten er muliggjort ved utstrake brukt av lettvekt karbonfiber-teknologi.

Aventador er basert på en såkalt monocoque av karbonfiber. Det vil si at store deler av karosseriet er en helstøpt enhet uten sveiseskjøter.

Oppkalt etter en okse

Under panseret sitter en helt nye 6,5 liters V12-motor med 700 hk (515 kW) ved 8250 omdreininger. Det betyr kun 2,25 kilo per hestekraft. 0-100 km/t går unna på 2,9 sekunder, mens toppfarten er på 350 km/t.

I likhet med forgjengern er også Aventador oppkalt etter en okse. Firbente Aventador mottok Trofeo de la Peña La Madroñera for sitt mot i tyrefekterarenaen i Saragossa i 1993.

Utsolgt

PR-avdelingen til Lamborghini har fått laget en video med superoksen i heseblesende helterolle. Nå trenger Lamborghini neppe gjøre særlige fremstøt for å selge Aventador. Kort tid etter at bilen ble vist frem for første på bilutstillingen i Genève i vår, ble nemlig hele 2011-produksjonen utsolgt. De første bilene ble levert i sommer.

Men i filmen som du kan se her handler det ikke primært om å vise frem bilen, men om merkevarebygging med dramatiske science fiction-effekter som rød tråd.

Lamborghini Aventador from Sehsucht™ on Vimeo.Les også:

Kjendis-modeller kaster klærne i Pirelli-kalenderen

VW-boble med futt

Denne bilen har over 1000 hester

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning