Nå også som sedan:

A6 - en skikkelig kransekake

Vi kjørte RS6 med 580 hk da den kom som stasjonsvogn i januar. Nå er også sedanversjonen her.

Sist oppdatert

Markedsavdelingen hos Audi GmbH er selvsagt noen luringer. Akkurat så lure at de porsjonerer ut konfekten sin med omhu, og kun valgte å servere RS6 Avant - altså stasjonsvogna - et drøyt halvår før ansiktsløftningen nå er på plass. Faceliften omtalte vi tirsdag i en egen sak om A6 .

LES OGSÅ: Oppdatert og gjerrig stor-Audi

Vi har ingen grunn til å anta at kjøreopplevelsen blir stort annerledes i den ansiktsløftede versjonen - teknisk er RS6 sedan akkurat den samme bilen. Men sedanen er det lille hakket lettere i sessen, med 53 færre kilo. Dermed gjør den også 0-100 et tiendedels sekund raskere.

Motoren har 10 sylindrer i V-form, er 4991 kubikkcentimeter stor og yter hele 580 hestekrefter. Det gjør RS6 til den effektråeste serieproduserte Audien gjennom tidene. Her er tørrsumpsmøring og twinturbo med maksimalt 1,6 bar ladetrykk. Det gir massive 650 Nm dreiemoment fra lave 1500 omdreininger.

Rett i bøtta

Audis bøtteaktige seter i skinn ønsker deg velkommen og omslutter legemet på både behagelig og sportslig vis dersom du ønsker det ekstreme. Sportssetene av standardtypen holder imidlertid også greit mål. Her finnes den fine kombinasjonen av skinn og alcantara.

Ellers er interiøret grovt sett som i andre ansiktsløftede A6-er.

LES OGSÅ:

M5 oppgraderes

Plass til bikkja

Aud RS6 er verstingen blant familiebilene

Allerede fra 1500 omdreininger finnes det rå dreiemomentet på 650 Nm til rådighet, og det varer helt opp til effektmaks, 580 hestekrefter, som hentes mellom 6250 og 6700 omdreininger. Kraften overføres via en rask sekstrinns tiptronic-automatgirkasse, som selvsagt kan overstyres manuelt.

Dersom man ikke besøker de typiske grenseområdene for veigrep, kan RS6 i praksis kjøres av hvem som helst. Bilen er nemlig utstyrt for å tilgi førerens feil i stor grad, med en rad av elektroniske hjelpemidler.

Se også: Alle våre biltester

Tre understellsoppsett lar humøret bestemme hardheten. Likevel: Komfortoppsettet minner ikke særlig om klassisk komfort, til det stusser bilen for mye over skarpe ujevnheter på landevei.

Lydopplevelse

Det var ytelsene som imponerte oss mest under banetestingen av RS6 Avant. Lydbildet er dessuten gedigent. Her er monsterlyd, i form av et brøl, både fra innsug og eksos når hestekreftene hentes ut.

Selv om kreftene er voldsomme, var det veldig merkbart at bilen veide over to tonn. Dermed understyrte den på en måte typiske superbiler med samme motorisering ikke skal gjøre.

Regn altså med understyring på brå turn-ins uten gasshjelp. For å få ut hekken, krevdes enten bestemt svingutslag i kombinasjon med gass, eller hodeløs nedbremsing med samme svingoperasjon.

Stabiliteten under kjøring rett fram er det imidlertid lite å si på. Skulle da også bare mangle, siden RS6 mest av alt er en Autobahn-krysser.

0-100? Fikses på 4,5 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/t, men Audi kan godt legge på 30 til dersom du skulle ønske det.

Denne saken ble første gang publisert 13/08 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også