Småbil fra Audi

A1 er klar

Med A1 har Audi lansert en premiummodell i småbilsegmentet.

Publisert Oppdatert

Audi A1 har vært lansert som et puslespill, der nye biter har blitt lagt til hver dag i flere uker. Selv om bilen for første gang vises under bilutstillingen i Geneve neste måned, har Audi sluppet bilder av den på sine A1-dedikerte nettsider.

Nå er ikke overraskelsen over designen stor, siden det har vært en kjent sak at den ville ligge nær opptil konseptbilen som ble vist i 2007.

Den blir neppe heller Audis mest solgte modell, hverken i Norge eller i Europa ellers, men det er lov å tro at den vil slå bedre an enn den sære aluminiumsbilen A2.

A1 kan bestilles medio mars, og de første bilene vil komme til Norge til sommeren. Prisene på 1,6 TDI (105 hk) og 1,4 TFSI (122 hk) vil ligge på rundt 220 000 kroner, opplyser importør Harald A. Møller AS.

Senere vil det også komme rimeligere modeller med svakere motorer.

Sjekk alle Audier Klikk Motor har testet!

A1 er 3,91 meter lang og er såvidt over 1,4 meter høy. Samme høyde som en BMW 1-serie, men betydelig kortere (33 cm). Derimot er den hele 174 cm bred. Det, sammen med lang akselavstand og korte overheng, gir den et sportslig utseende.

Audi har markert seg ved å være først ute med å bruke LED-lykter på biler, ikke minst som et tydelig designelement. Dette er på plass på A1, foran som bak.

Det er lett å forestille seg at målgruppen for A1 er de unge, og ikke minst de unge kvinnene. Om prisene blir for stive for denne gruppen, gjenstår å se.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning