Citroën GTbyCITROËN:

50 prosent bilspill

Citroëns ekstreme bil er bygd i samarbeid med gjengen bak Gran Turismo-bilspillene.

Publisert

Vi elsker å spille Gran Turismo. Playstation-spillserien, som er utviklet av Polyphony Digital, fikk legendestatus allerede mens det ble spilt på den første Playstation-konsollen, og nå er det femte utgave som gjelder.

Oppdatert nyhetsguide Parismessen

Nissan GT-R kan på mange måter kalles et resultat av Gran Turismo. For allerede i det første spillet var det disse bilene som var heftigst, og ikke minst lettest å trimme til uante høyder. Dette gjorde at bilen brått fikk kultstatus hos en generasjon som aldri hadde hørt om Skyline og GT-R før.

Vinn-vinn for Nissans GT-R

Nissan selv har naturligvis sett fordelene av dette; de har hjulpet spillprodusenten med å integrere Skyline og GT-R i spillene, og de har til og med arrangert en egen onlinespill-konkurranse der premien var å få et racerførerkurs og et sete i en langdistanseracerbil på et ordentlig racingløp. Dette kan du lese mer om her. I tillegg fikk de Polyphony Digital til å utvikle informasjonssystemet i bilen, der du kan lese av alle tenkelige og utenkelige verdier mens du kjører, og få diverse analyser av dette i ettertid.

Stemmer det at GT-R denger Porsche på Nürburgring? Porsche mener Nissan lyver, vår motorsportekspert mener Nissan-tiden høres litt vel rask ut - og vi gleder oss til en ordentlig duell!

Nå, på bilutstillingen i hovedstaden i hjemlandet, presenterer også Citroën en bil som er utviklet i samarbeid med Gran Turismo-skaperne. Og resultatet er en ordentlig heftig bil.

Lagd spesielt for spillet

De har kalt den GTbyCITROËN, og den er lagd spesielt for den femte utgaven av Gran Turismo-spillene. Den vanvittige og nesten fem meter lange bilen har massevis av racerbilhint, utstyret og teknikken er hentet direkte fra racerbanen, og detaljer som 21-tommere, måkevingedører, en enorm hekkvinge og helt flat underside krydrer det hele.

Innvendig har bilen et mørkere og mer avdempet preg enn eksteriøret, men racingstoler med firepunktsseler og detaljer av kobber og stål gjør det hele ordentlig tøft.

Prøv den i Paris - eller i stua om litt

I spillet skal GTbyCITROËN være en miljøvennlig, hydrogendrevet brenselscellebil, og på bilmessen i Paris kan besøkende prøve å kjøre bilen - riktignok i virtuell form på Playstation.

- GTbyCITROËN viser hvordan den virtuelle og den virkelige bilverdenen kan samarbeide i et virkelig innovativt partnerskap, sier Gran Turismo-maker Kazanori Yamauchi, som er president i Polyphony Digital.

- Å se bilen ta form i spillstudioet vårt, på ordentlig, har vært en helt unik opplevelse, siden arbeidet vårt vanligvis forblir i den digitale verdenen, sies det videre i pressemeldingen.

Og ja, vi gleder oss stort til GT5 kommer, og også til å virkelig hardteste Citroëns utrolige konseptbil hjemme i stua!

Les alt om Paris-utstillingen her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning