Guide til bruktbilkjøp

4 gode stasjonsvogner under 100.000

Trenger du mye plass for lite penger? Da er dette fire biler som kan passe for deg.

BILLIG KAN VÆRE BRA: Her er tips til gode kjøp om du skal ha en rimelig stasjonsvogn.

BILLIG KAN VÆRE BRA: Her er tips til gode kjøp om du skal ha en rimelig stasjonsvogn. Foto: Broom

Publisert Oppdatert

På jakt etter stasjonsvogn - men har ikke råd til hverken ny eller dyr bil?

Ta en titt på bilene vi har funnet under. Felles for dem alle er at de koster under 100 000 kroner. I denne prisklassen havner vi fort på biler som nærmer seg ti år gamle og som har gått en god del.

Her får du en Mercedes helt på tampen av livsløpet, en smart Mitsubishi, en Skoda med både diesel og firehjulstrekk - og en diger Opel Omega. God fornøyelse!

2001 Mercedes C180 2,0 T - 99 000 kroner

Foto: Faximile Broom

For å se hele annonsen - klikk her:

Dette er siste årgang av denne C-klassen og dette eksemplaret er svært velutstyrt, med såkalt pluss-pakke innabords.

Rent kvalitetsmessig er det heller ikke dumt å kjøpe en bil som kom rett før en ny generajon var på plass. Her hadde Mercedes ryddet bort det meste C-klassen slet med i starten og du bør ikke få mange bekymringer med denne.

C-klasse stasjonsvogn er rommelig både for passasjerer og bagasje. Her får du også den litt tunge Mercedes-følelsen bak rattet. Fin kjørekomfort.

Rust var et stort problem på disse. Sjekk derfor både dører og panser/bakluke. De fleste skal være skiftet.

Dette eksemplaret har helt riktig farge både inni og utenpå. Selges i Tvedestrand.

Les mer om denne C-klassen i Brooms bruktbilguide - klikk her:

2001 Mitsubishi Galant 2,0 - 85 000 kr.

For å se hele annonsen - klikk her:

Foto: Faximile Broom

Denne Galanten er et av de smarteste stasjonsvogn-kjøpene til under 100 000 kroner.

Plassmessig en konkurrent til Passat og Mondeo fra denne tiden, men det er gode grunner til å tro at en brukt Galanten vil gi deg både færre bekymringer og mindre kostnader underveis.

Dette eksemplaret er lakkert helhvitt og har automatgir. Kilometerstand på 130 000 er det ingen grunn til å være redd for.

Bortsett fra driftssikkerheten, er designet en av Galants store styrker. Mitsubishi hadde helt tydelig BMW som forbilde og stasjonsvogna ser både sprek og sporty ut. Innvendig er det ikke riktig så trivelig, her er vi helt klart tilbake til japansk 90-talls-løsninger. Apropos BMW: Bilen selges av BMW-forhanderen i Arendal, skal vi tippe at forrige eier byttet til en 5-serie?

Les mer om denne Galanten i Brooms bruktbilguide - klikk her:

2000 Skoda Octavia 1,9 TDi 4x4 - 89 999 kroner

For å se hele annonsen - klikk her:

Stasjonsvogn med diesel og firehjulstrekk til under 100 000 kroner - den kombinasjonen er det ikke mange som klarer. Første generasjon Skoda Octavia har ikke mange konkurrenter som matcher på alt dette. Dette er et veldig smart bruktkjøp.

Foto: Faximile Broom

VW-konsernets velkjente 1,9-liter yter her 90 hk. Det er tilstrekkelig og med firehjulstrekk kommer du deg både opp bakker og helt fram til hytta.

Dette eksemplaret har rullet 210 000 kilometer. Det gir grunn til å være litt på vakt - og da hjelper det veldig godt at alle servicer er fulgt.

Octavia har nesten like mye plass som en Passat i bagasjerommet. Baksetet er imidlertid litt trangere og du merker at Skoda har spart litt her og der. Blant annet er det mye hardplast i interiøret og støynivået er relativt høyt. Likevel - dette er mye bil for pengene. Selges på Reinsvoll.

Les mer om Octavia i Brooms bruktbilguide - klikk her:

2000 Opel Omega 2,2 - 100 000 kroner.

For å se hele annonsen - klikk her:

Opel Omega er en gammel klassiker hos de som trenger mye bil for en hyggelig pris. Her er vi på tampen av andre generasjon - en modell som aldri klarte å konkurrere mot Audi, Mercedes og BMW og som også havnet litt i skyggen av konkurrentene et lite hakk under.

Omega byr på veldig mye plass og fin komfort. Denne bilen har bakhjulstrekk. Det betyr litt dårligere framkommelighet på vinterføre enn enkelte konkurrenter med forhjulstrekk. Til gjengjeld kan du kose deg med litt bakhjuls-sladding når du ønsker det.

Foto: Faximile Broom

Dette eksemplaret er registrert i 2001 og har ny Irmscher-front, nye koni-dempere og er senket 40 mm. Dermed ser Omegaen plutselig riktig så sporty ut.

Utstyrslista er rikholdig og 2,2-literen relativt sterk. Du finner biler med mindre kilometerstand enn dette - 203 000 - men selger fra Hedmark forsikrer at bilen er strøken.

På bruktbiljakt? Her finner du alle modellene i Brooms bruktbilguide:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning