Endelig 9-5 fra Saab?

12 års ventetid kan snart være over

Saab har så langt holdt sin neste 9-5-modell godt skjult. Nå kan katta være ute av sekken.

AVSLØRT: Franskje L'Auto Journal mener de har avslørt Saabs neste 9-5-modell i Spania. Ut fra bildene tyder mye på at de har rett.

AVSLØRT: Franskje L'Auto Journal mener de har avslørt Saabs neste 9-5-modell i Spania. Ut fra bildene tyder mye på at de har rett. Foto: L'Auto Journal

Publisert Oppdatert

Franske L'Auto Journal er først ute med bildene av det som skal være neste 9-5 - en svært etterlengtet modell fra Saab.

Svenskene har fått mye kritikk for at dagens modell i bunn og grunn er den samme som ble lansert i 1997.

Spionbildene er tatt langs landeveien i nærheten av den spanske storbyen Barcelona, der bilen etter alt å dømme er underveis i et fortsatt hemmelig testprogram. I Sør-Europa er det for tiden et hyggeligere værlag enn her nord, og bilen er ikke tidligere "avslørt" i Skandinavia.

Det kan tyde på at vintertestingen av modellen gjenstår.

Les test av dagens Saab 9-5 her

Sammen med Insignia

De svenske skiltene på bilen gir noen klare indikasjoner på at bilen må være en Saab. Ifølge svenske auto motor og sport, som har sjekket skiltet mot Vägverkets database, skal det imidlertid være snakk om en australsk Holden (GM-søster, red. anm.) med en 210 hestekrefter sterk bensinmotor.

9-5-fasongen minner mye, rent subjektivt ut fra bildene, om dagens formgivning. Dessuten tyder silhuetten på at modellen også vil få en dominerende grill i fronten.

Bildene forteller også at A-stolpen er trukket lengre tilbake enn på for eksempel GM-konsernsøsteren Opel Insignia. 9-5 skal dele plattform med nettopp "Årets bil"-suksessen fra Opel, i tillegg til den amerikanske versjonen Buick LaCrosse.

Les også: Test av årets bil

Trolig høstpremiere

Mye tyder på at modellen vil være klar for verden når den internasjonale bilmessen i Frankfurt åpner 27. september.

Hvor den nye 9-5-utgaven vil bli produsert, er foreløpig et åpent spørsmål. I dag produseres den ved Opel-fabrikken i Rüsselsheim, men etter at det nylig ble offentliggjort at GM har planer om å "frikoble" Saab som en mer selvstendig virksomhet, kan det endre seg.

GM skal i nær framtid gjennomføre forhandlinger med den svenske regjeringer for å finne best mulige løsninger. 9-5-svaret kan meget vel bli Saab-basen i Trollhättan.

Se alle våre Saab-tester her:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning