Windy 74

Windys største får storebror

Båtprodusenten Windy Boats AS har signert en avtale med yachtdesigneren Dubois Naval Architects, for utvikling av en helt ny 74 fot lang motoryacht.

Windys hittil største, 58 Zephyros, får en storebror på hele 74 fot. 
Flaggskipet er planlagt å vises for første gang i 2011.

Windys hittil største, 58 Zephyros, får en storebror på hele 74 fot. Flaggskipet er planlagt å vises for første gang i 2011. Foto: Jan Petter Lehne

Publisert Oppdatert

Windy har lenge ønsket å hevde seg i klassen for motoryachter på over 70 fot, og Dubois var en åpenbar førstekandidat da de skulle velge samarbeidspartner.

- I lang tid har jeg beundret Ed Dubois' arbeid, og jeg ser fram til samarbeidet med han i utviklingen av Windy 74, sier administrerende direktør Knut Heiberg Andersen i Windy Boats.

Stilfulle linjer og gode sjøegenskaper loves, samt alt tenkelig utstyr og luksus på innsiden.

Marsjfarten på 28-30 knop og toppfarten på 34-36 knop skal oppnås med hjelp fra Volvo Pentas siste generasjon IPS motorer, og skroget vil naturligvis være vakuumstøpt for å få best mulig egenskaper i vannet og lavest mulig drivstofforbruk.

Når det gjelder treflatene, både inne og ute, vil man i første rekke benytte dampet ask og lys eik.

- Vi er veldig glade for henvendelsen fra Windy om å delta på dette prosjektet, sier Ed Dubois i Dubois Naval Architects. - Vi har stor respekt for produktene til Windy både når det gjelder produksjons- og produktkvalitet.

Windy 74 skal etter planen være ferdig i 2011.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning