We-No-Nah Escape 17,5

Publisert

Kort sagt:

Tekniske data

  • Lengde:536 cm
  • Max. bredde:88 cm
  • Vekt: 18 kg
  • Pris:25 900 kroner
  • Importør:Aktiv Fritid AS - www.aktivfritid.no

Testens kevlarkano har et "skjelett" i skum som gjør den stiv og ultralett samtidig. Dette gir We-No-Nah Escape 17,5 egenskaper som passer for den viderekomne padler.

Denne båten er åpenbart en rendyrket cruisingkano, for når du padler den kan ingen matche deg på fart. Vi padlet oss opp i 5,2 knop, noe som er bra i en kano. Fartspotensialet får Escape på grunn av det strømlinjeformede skroget og den lange vannlinjen, noe som også gir fin retningsstabilitet.

Komforten om bord er bra, også på grunn av det lengdejusterbare formsetet i baugen. Noe trangt for beina blir det riktignok her fremme. Testpanelet brukte litt tid til å venne seg til kanoen, for den er vesentlig mer ustabil enn konkurrentene.

Dessuten er den langt mer ømtålig for grunnstøtinger, så denne kanoen må man behandle med silkehansker. Et lite hull i skroget kan imidlertid lett fikses med epoksy, eller midlertidig med spinnakerteip, slik vi ble nødt til.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Skal du ha en spenstig og rask turkano med brukbar lastekapasitet - og er villig til å betale godt for det - er We-No-Nah Escape 17,5 et bra valg.

Vekten gjør kanoen lett å håndtere, men spesielt robust er den ikke. Dette er med andre ord ikke noe leketøy for barna.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning