Tall Ships Race 2008

Verdens vakreste velger Vestlandet

Rekordmange seilskuter kommer i år til Vestlandet, og både i Måløy og Bergen er det mulig å komme om bord i enkelte av båtene.

Publisert Oppdatert
Christian Radich

Christian Radich

Så langt er mer enn 70 skuter samlet i Liverpool til det som av mange betraktes som verdens største samling av seilskip. Også de tre norske stolthetene "Statsraad Lehmkuhl" "Sørlandet" og "Christian Radich" er påmeldt til regattaen, som i år starter nord for Irland, og går via Skottland og Orknøyene før båtene ankommer Måløy i begynnelsen av august. Etter et par dagers landligge seiler båtene mot Bergen, der havna fylles opp med båter i perioden 9 - 12 august. Regattaen avsluttes i Den Helder i Nederland.

Les mer om regattaen her: www.tallshipsracesbergen.no

Gammel tradisjon

Regattaen ble arrangert for første gang på begynnelsen av 50-tallet, og tidligere har blant annet Fredrikstad og Stavanger vært vertshavn for de flotte seilskutene. Det konkurreres i fire klasser og størst prestisje knytter det seg til oppgjøret mellom de største skutene, der de norske seilskipene kan vente hard konkurranse fra andre fullriggere og barker.

Les også

Landets grommeste seilbåt

I seilbåt til Antarktis

Se alle våre båttester her.

Det er den ideelle stiftelsen Sail training international som organiserer seilasen, og det er ett krav til deltakende båter at minst halvparten av medseilerne om bord skal være under 25 år.

Les mer her: www.sailtraininginternational.org

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning