Boot 2010 i Düsseldorf

Verdens største båtmesse

Båtsesongen starter nå.

FØR KRISEN: Dette bildet er fra 2008 - noen måneder før finanskrisen slo til for fullt.

FØR KRISEN: Dette bildet er fra 2008 - noen måneder før finanskrisen slo til for fullt. Foto: Foto: Terje Bjørnsen

Publisert Oppdatert

Det virker kanskje rart å begynne å tenke på båt allerede i midten av januar. Likevel er det nå båtmesseracet begynner. Verdens største innendørs båtmesse åpner lørdag 23. januar. Stedet er Düsseldorf i Tyskland, og årets messe er den 41. i rekken. Fjorårets messe ble besøkt av hele 240.000 mennesker, og årets utgave vil nok også bli godt besøkt.

Med 17 forskjellige haller, sier det seg selv at det blir mange båter. Flere båtprodusenter bruker denne messen til å vise frem sine største nyheter. I fjor fikk vi se nye båter fra blant annet Pershing, Beneteau, Jeanneau og Bavaria.

Også i år vil vi få se mange nyheter. Både velkjente merker som Fairline og Sea Ray og mer perifere produsenter viser frem verdensnyheter på messen.

De siste årene har det blitt større og større fokus på miljø - også i båtbransjen. Mange produsenter satser på miljø, og vi kommer til å få se både hybrid- og elbåter på årets messe.

Klikk båt er selvsagt på plass i Düsseldorf, og kommer til å gi deg alle de viktigste nyhetene de kommende dagene.

STOR LAST: En trekkvogn pleier vanligvis å virke stor. I forhold til messens største båt ser den derimot ut som en lekebil.

STOR LAST: En trekkvogn pleier vanligvis å virke stor. I forhold til messens største båt ser den derimot ut som en lekebil. Foto: Rene Tillmann

Norsk paviljong

De norske produsentene har i år samlet seg på en felles paviljong, og tungvektere som Windy, Skibsplast og Hydrolift er representert på messen.

Den norske paviljongen har kommet i stand med hjelp fra Innovasjon Norge, og er et av tiltakene som skal sørge for å øke eksporten av norske båter. Fjoråret var en katastrofe for mange norske båtprodusenter, og vi så flere konkurser. Antallet eksporterte båter var også det laveste siden før 1980.

Årets største båt kommer, i år som i fjor, fra det tyske verftet Drettmann. Elegance 122 RPH er, som navnet tilsier, 122 fot lang. Ekstrem luksus preger hele båten, og med to sekstensylindrede MTU-dieseler under dekk har man 7300 hestekrefter til rådighet. Tre styreposisjoner skal gjøre manøvreringen lettere. De hjalp nok likevel ikke på manøvreringsevnen når båten skulle fra Rhinen og inn i messehallen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning