Anytec 530 SP og 530 ST

Vedlikeholdsfrie tvillinger

Anytec viser fram deres nye 530 ST og SP på Sjøen for alle i Lillestrøm. To barskinger bygget for å tåle det meste.

Publisert Oppdatert

Anytec er kjent for å bygge noen av de tøffeste aluminiumsbåtene på markedet. Ofte omtalt som et nisjemerke grunnet deres særegne design og et prisnivå som ligger hakket over konkurrentene.

Som alle andre modeller fra Anytec er også 530 ST og SP bygget i aluminium - med vedlikeholdsfrihet og sjøegenskaper som viktigste salgsargumenter.

Nyhetene fra Sjøen for alle-messa finner du her.

Tvillinger

530 SP og ST deler skrog og er derfor vanskelige å skille ved første øyekast. Det er nemlig om bord i båtene vi finner grunnen til de forskjellige etternavnene.

Grunnmodellen 530 ST har en klassisk benk helt akter og et dobbelt sete foran styrekonsollen; man sitter altså på akterbenken og kjører båten. 530 SP har derimot fått styrekonsollen flyttet framover, samtidig har to skikkelige stoler funnet plass bak vindskjermen. Akterbenken er fortsatt den samme.

530 ST har altså større plass foran i båten - en fin lasteplass for materialer eller bagasje dersom hytta ligger på en øy uten landforbindelse.

530 SP er med sine ekstra sitteplasser et mer fornuftig valg hvis plass til hele familien er førsteprioritet.

530 SP: For en merpris på 25 000 kroner kan du velge SP-modellen med to stoler bak vindskjermen.

530 SP: For en merpris på 25 000 kroner kan du velge SP-modellen med to stoler bak vindskjermen. Foto: Andreas Handeland

Noe dyrere

60 - 115 hesters Yamaha utenbordsmotorer står på menyen - med ytelser opptil 40 knop med største motor.

SP-modellen med to ekstra stoler er naturlig nok noe dyrere enn sin tvillingbror - med en merpris på ca 25 000 kroner.

530 SP med 60-hesters Yamaha har en pris på drøyt 240 000 kroner. Hopper du opp til 80 hester lander prisen på 283 800 kroner.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning