Holmenkol

Meguiars

Meguiars Foto: Terje Haugen

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Holmenkol retter seg i større grad enn Meguiars inn mot det sportslige, med regattaseilere som spesialområde. FOTO: Terje Haugen

Holmenkol retter seg i større grad enn Meguiars inn mot det sportslige, med regattaseilere som spesialområde. FOTO: Terje Haugen Foto: Terje Haugen

Holmenkol retter seg i større grad enn Meguiars inn mot det sportslige, med regattaseilere som spesialområde. Deres Sport Polish renser, rubber litt og polerer i samme slengen. Stoffet vi nå skal behandle den kraftig oksiderte gelcoaten med, er mer tyntflytende. Overflaten er ikke behandlet på noen måte før vi starter.

Vi påfører med liten svamp her også, jobber stoffet inn og tørker av. Mens det greide seg med én behandling med Meguiars, må det to omganger til med Holmenkol. Omgang to går kjappere, men Holmenkol krever uansett mer tid. Holmenkol Sport Polish viser seg også å ha et bredt bruksområde utover gelcoaten. Det virker også på for eksempel fendere.

Pris: Holmenkol Sport Polish, 363 kroner/250 ml

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Det tar lengst tid å oppnå et godt resultat med Watskis firkløver, men oppgaven er helt klart overkommelig. Holmenkol har et helt batteri av produkter som delvis overlapper. Flaska med Sport Polish & Cleaner imponerte på alt fra et halvgammelt farget skrog, med relativt liten manuell innsats, til skitne fendere.

Det kan egentlig anvendes på alle glatte flater som gelcoat, plast, rustfritt stål, aluminium - malte så vel som lakkerte. Det blir dermed fotofinish med Meguiars Power Cut Compound, som uten tvil er et glimrende multiprodukt til skroget som det er lett å jobbe med. Vår gamle Saga fra 70-tallet fikk blank skrogside på et blunk, og det gjør utslaget.

Oppsummert er vårt inntrykk at de nye alt-i-ett-løsningene er et godt alternativ til de tradisjonelle separate løsningene, og det ser så langt ut til at de holder hva de lover.

Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning