AMT fornyer

Tre store norgesnyheter

Finske AMT trosser motvind på båtmarkedet og lanserer tre båter som treffer midt i nordmenns favorittmarked.

Publisert

Den finske produsenten AMT (Advanced Marine Tech) går nå inn i sin fjerde sesong som selvstendig produsent og med en egen modellserie. Foran årets sesong lanseres tre nyheter.

Den minste er en liten konsollbåt med sidemontert konsoll: AMT 160 R. Denne nyheten har moderne utforming av instrumentbordet med plass til integrert plotter. Skroget er nyutviklet og beregnet for motorer fra 40 til 60 hk. Med en 40-hester oppgis toppfarten til 27 knop. Her hjemme vil det bety Honda eller Tohatsu-motorer, for det er Kellox som er norsk importør. Båtens vitale mål er en lengde på 4,72 meter, bredde 2,05 m og en vekt på 450 kg. Den har CE-kategori C og 5 personer. Skroget har en V-bunn på 18 grader akter og båten er selvlensende.

Modell 170 BRs kommer i ny utgave og har fått plass til fører og passasjerstol mellom sidekonsollene og akterbenken. Det gir en langt mer praktisk innredning enn forgjengeren og skroget har vi testet tidligere og vet at det har flotte kjøreegenskaper. Anbefalt motor fra 50 til 70 hk og en oppgitt toppfart på 28 knop med en 50-hester. Båten veier 500 kg og har en litt hvassere bunn med 20-graders V-form akter. Den tar opp til 6 personer og har en fast bensintank på 60 liter.

Les også:

Ekte finske båtprodusenter har selvsagt minst en modell med styrehytte og med modellen 200 C, kan AMT også konkurrere i dette segmentet. Selve hytta har skyvedør i bakveggen og en hengslet dør mot brønnen forut. To stoler og en akterbenk gir sitteplass for seks personer og et poeng er at alle sitter i fartsretningen. Selve hytta er litt lenger enn hos flere av konkurrentene og man har montert tre separate takluker for god ventilasjon i varmt vær.

Instrumentbordet virker oversiktlig og ryddig med plass til plotter. Har man behov for å ta en overnatting, kan akterbenken også konverteres til en dobbeltkøye på tvers. Fort går det også, oppgitt toppfart med en 150-hester er 38 knop. Vil man ta det litt roligere, er minste motoralternativ 115 hk. Vekten oppgis til 1080 kg med lengde på 6,08 m og bredde på 2,38 meter. Den faste tank rommer 140 liter.

AMT har lagt stor vekt på praktiske funksjoner i alle sine modeller. Eksempelvis leveres båtene som standard med reserve bensinkanne og Securmark-merking.

Se også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning