Otam 115

Superrask i aluminium

Otam er kjent for raske yachter, og denne er intet unntak. 

Pluss ikon
<b>ROM FORUT:</b> Det sportslige utseendet gir plass til et stort uteområde i baugen.
ROM FORUT: Det sportslige utseendet gir plass til et stort uteområde i baugen. Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Det skal litt til å lage en yacht på 36 meter med toppfart på 44 knop, men det er nettopp det som er Otams mål med nye Custom Range 115. 

– For kunder i denne klassen er det viktig at de ikke bare får en båt, men kan bygge sitt eget prosjekt, sier salgssjef i Otam, Matteo Belardinelli.

– Derfor bygger vi denne modellen i aluminium, siden det gir større fleksibilitet på alt fra utvendig design, interiørløsninger til drivlinje, forklarer han.

Du kan velge mellom to ulike motorkonfigurasjoner: Begge bruker MTU-dieseler på 2600 hk, den raskeste utgaven har tre slike og en KaMeWa vannjetbooster for å nå 44 knop. Ellers er marsjfarten 32 knop. For den mindre utgaven med «bare» to motorer er marsjfarten 28 knop og toppfarten 35 knop.

<b>AKTERDEKK:</b> Stor sofa og solplasser, inngang til salong og trapp til flybridge. 
AKTERDEKK: Stor sofa og solplasser, inngang til salong og trapp til flybridge.  Foto: Produsenten
<b>GARASJE:</b> Den nederste delen av døren til garasjen vipper opp til sofa. Det er plass til vann­scooter og tender på 4,2 meter i garasjen. 
GARASJE: Den nederste delen av døren til garasjen vipper opp til sofa. Det er plass til vann­scooter og tender på 4,2 meter i garasjen.  Foto: Produsenten
<b>I SKJUL:</b> En voldsom flybridge ville ødelegge det sportslige utseendet, men lavprofil-versjonen har fortsatt det du trenger. 
I SKJUL: En voldsom flybridge ville ødelegge det sportslige utseendet, men lavprofil-versjonen har fortsatt det du trenger.  Foto: Produsenten

En slik yacht handler selvsagt om mer enn fart. Sportslig utseende er viktig for Otam og overbygget er trukket langt akter for å få den nødvendige dynamikken. Normalt sett er ikke flybridge noe tema på en sportsyacht, men her er den «kamuflert» inn i topp­etasjen. Designet gir også et stort lounge­område på fordekket. 

<b>SALONG:</b> Stort sitte- og spiseområde akter. Standard layout har fire kabiner og spa eller gym. Men her kan kunden bestemme. 
SALONG: Stort sitte- og spiseområde akter. Standard layout har fire kabiner og spa eller gym. Men her kan kunden bestemme.  Foto: Produsenten

Tekniske data:

Lengde, m: 36

Bredde, m: 7,35

Drivstoff, l: 14 000

Vann, l: 2 000

Maks fart: 44 knop

Marsjfart: 28–32 knop

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 40 2021

Denne saken ble første gang publisert 09/06 2022, og sist oppdatert 11/06 2022.

Les også