Rodman 50 Muse

Stor og elegant feriekrysser

Spanske Rodman utvider sin flybridge-serie med en meget rommelig 50-foter.

Rodman skilter med klassisk design i sin nye flybridge-krysser.

Rodman skilter med klassisk design i sin nye flybridge-krysser.

Publisert Oppdatert

Rodman utvider modellrekken med en ny 50-foter. Rodman Muse 50, som importeres av Frydenbø i Bergen, måler 15,3 meter i lengde og 4,7 meter i bredde.

Den nye båten har så vidt rukket å få vann under kjølen på årets båtmesse i Cannes. Konseptet er en elegant og relativt tradisjonell flybridgebåt, med et volum og plassforhold både ute og inne som skulle tilfredsstille de fleste krav til hytte på sjøen.

Rodman 56: På tur med drømmebåten

Båtkatalogen: Store båter

Gjennomført design kjennetegner båten innvendig.

Gjennomført design kjennetegner båten innvendig.

Syv soveplasser

Under dekk er det moderne og minimalistisk stil som preger linjer og materialvalg. Det runde vinduet i skrogsiden skal sørge for lys i kabinområdet. Du kan velge kabinløsning, men standardoppsettet med tre kabiner og seks soveplasser vil nok passe mange. I tillegg er det en mannskapslugar akter i reserve.

Test Galeon 440

Se video av Princess V62

Rommelig cockpitsalong

Eierlugaren forut i Rodman 50 Muse.

Eierlugaren forut i Rodman 50 Muse.

Oppe i cockpitsalongen er det stor bysseløsning på babord, og førerposisjon på styrbord side. Lenger akterover finner du salongen, i form av en stor U-sofa bak førerplassen. Den vender mot en skapseksjon der du blant annet finner en stor flat-TV.

Den nye Sunseeker 60

For de fine dagene

Når du går ut av den store skyvedøren akter, kommer du ut på et akterdekk med en aktersofa med bord, og trapp opp til en svært rommelig og imøtekommende flybridge.

De store skrogvinduene gir lys under dekk.

De store skrogvinduene gir lys under dekk.

Det er her livet skal nytes på de fine sommerdagene, og ved siden av de to setene i fartsretningen, har du en rommelig U-sofa akter. Den store solplassen lengst frem på flybridgen kompletteres av muligheten til å ha store solputer på fordekket.

Nest minst

Båten blir den fjerde i modellserien, der 44, 54 og 74 fot er de øvrige størrelsene. Svein Nygaard hos Frydenbø Båtsenter , opplyser at prisen på 50-foteren ligger på € 690 000 - altså ca. 5,9 millioner før vi snakker norske avgifter. 44-foteren starter på ca. 4,3 millioner i Norge.

Til den prisen finner du finner du Volvo Penta D11 i motorrommet på 670 hk hver. Med totalt 1340 hk, skal Rodman 50 Muse være god for 32 knop i toppfart og ha en marsjfart på rundt 26 knop. Med en tankkapasitet på 2100 liter skal du i følge Rodman ha en rekkevidde på ca. 260 nautiske mil.

Den store salongen inneholder bysse, førerplass og sofagruppe.

Den store salongen inneholder bysse, førerplass og sofagruppe.

Video av Azimut 58

Tekniske data

 • Lengde: 15,3 m
 • Bredde: 4,69 m
 • Dypgående: 0,87 m
 • Drivstofftank: 2100 l
 • Vanntank: 650 l
 • Septiktank: 129 l
 • Deplasement: 22 tonn
 • Motor: 2x Volvo D11
 • Maks fart: 32 knop
 • Marsjfart: 26 knop
 • Pris: Ca. 5,9 millioner før avgifter
 • Importør: Frydenbø Båtsenter AS

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning