Linssen Grand Sturdy 40.9 AC

Stålhytte på sjøen

Linssen Grand Sturdy 40.9 AC er svært rommelig og komfortabel. Men fort går det ikke.

Publisert Oppdatert

Tekniske data

Lende (LOA): 12,85 m

Bredde: 4,30 m

Toppfart: 8 kn

Motor: Volvo Penta Diesel D3-110

Pris, fra: ca. 2 000 000 kr

For mer informasjon: www.trn.no

Nederlandske Linssen Yacths' stålbåter er godt kjent lenger sør i Europa. Nå er en av dem, Linssen Grand Sturdy 40.9 AC, kommet til Norge.

Linssen Yachts deler opp produksjonen sin i to serier, hvorav den ene er standard og den andre består av båter laget etter skreddersøm. I standardserien er det 40.9 i to varianter som troner på toppen av lista. Vi har prøvekjørt nyheten Linssen Grand Sturdy 40.9 AC, som kan beskues på Båter i sjøen.

Les også:

Årets viktigste båtnyheter

Om bord i denne skal man ikke ha det travelt, for toppfarten er ca. 7 knop med en Volvo Penta D3. Til gjengjeld er driftskostnadene lave og rekkevidden stor.

Stille hytte på sjøen

Importøren hevder at Linssen Grand Sturdy 40.9 AC er et skikkelig alternativ til hytte, og det har de rett i. Her er det overnattingsplass til hele slekta, salongen er gedigen, og komforten - også under "fart" - er upåklagelig. Støy er nærmest et ikke-fenomen her om bord; den er omtrent som i en seilbåt.

I salongen er det en hovedsittegruppe til babord, med byssa i styrbord, hvor man vanligvis ville ha funnet en styreposisjon. Båten har to store lugarer, én forut og én akter, og en liten stikkabin til babord forut egner seg også godt til overnatting.

Prisen? Den starter på rundt 2 millioner kroner.

Nysgjerrig på Klikk Motor? Se video her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning