Brizo Yachts

Spesialbygges helt etter kundens ønske

Når Targa og tilsvarende båter ikke er tøffe nok for deg, kan et alternativ være Brizo 28.

Publisert Oppdatert

Når Targa og tilsvarende båter ikke er tøffe nok for deg, kan et alternativ være Brizo 28. Hver båt bygges helt etter kundens spesifikasjoner og byggematerialet er aluminium.

I skroget benyttes 5 mm plater mens overbygget er i 4 mm. Ulike planløsninger på innredning tilbys.

Utvendig kan man slippe fantasien løs når det gjelder fargevalg. På Helsinki- utstillingen ble det vist en helsvart båt og den så utvilsomt råtøff ut.

SKREDDER: Nye Brizo 28 bygge slik du vil ha den, i aluminium.

SKREDDER: Nye Brizo 28 bygge slik du vil ha den, i aluminium. Foto: Brizo

Gjennomgående holder båten en høy finish på den utvendige lakken og på innredningen. Førerplassen er oversiktlig med en plotter rett i siktlinjen.

Fakta: Norge fortsatt viktigst

Da den store båtmessen «Vene 2012 Båt» slo opp dørene, kunne man skryte av en ny hall og til sammen drøyt 29.000 kvadratmeters utstilling. I år var det 344 utstillere og totalt 580 båter. Den finske båtbransjen omsatte for 548,5 millioner euro i 2011- eks. moms. Det er en økning på 8,9 prosent i forhold til 2010. Markedet i Finland økte med tett på 6 prosent. I Finland er det båter under 6 meter som dominerer markedet og her ble det solgt 7621 båter. I klassen mellom 6 og 8 meter ble det solgt 672 båter.

Norge er fortsatt det viktigste eksportmarkedet for de finske produsentene. I de første 10 månedene av 2011 ble det ifølge statistikken eksportert 2581 båter til Norge-en nedgang på 11,5 prosent i forhold til 2010. Eksporten til Storbritannia økte derimot markant med en økning på 305 prosent og til Russland med drøyt 187 prosent. I antall båter blir tallene langt mer beskjedne - henholdsvis 69 til England og 580 til nabolandet i øst. Via de finske motorimportørene ble det levert 35 490 utenbordsmotorer - en økning på gode 43 prosent. Men skinnet bedrar. De finske motorimportørene selger også til Russland og Baltikum.

17 643 motorer ble igjen i Finland og av disse utgjør motorer under 15 hk hele 60 prosent av markedet. Båtbransjen i Finland mener at de er ganske realistiske når de spår at 2012 vil ligge omtrent på det samme nivået - kanskje med en liten nedgang.

Det er skyvedører ut til sidedekkene, og akter i hytta finnes en stor, U-formet sittegruppe.

Separat toalettrom er plassert i styrbord side og innvendig er båten pent innredet med polstringer og fin finish på treverket.

Det er ikke snev av aluminium å se inne i båten. Brizo kan leveres med hekkaggregat eller vannjet.

I Finland er det rundt 80 mindre båtbyggere som tilbyr spesialbygde båter i aluminium.

Materialet har nettopp blitt så populært fordi det tåler enn smell om man skulle treffe på en stein - og steiner er det mange av i de 128 000 innsjøene landet har.

www.magnusson-stoor.fi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning