Oasis of the Seas

Slik blir verdens største cruiseskip

Billettsalget er i gang til jomfruturen neste år. Her kan du sniktitte på skipet.

Publisert Oppdatert
TO ETASJER: Noen av lugarene vil gå over to etasjer, som denne.

TO ETASJER: Noen av lugarene vil gå over to etasjer, som denne. Foto: Illustrasjon: Royal Caribbean

BROADWALK: Dette nabolaget som er spesielt tilpasset barnefamilier, er inspirert av den engelske kyst og fornøyelsesparker.

BROADWALK: Dette nabolaget som er spesielt tilpasset barnefamilier, er inspirert av den engelske kyst og fornøyelsesparker. Foto: Illustrasjon: Royal Caribbean

Oasis of the Seas heter det, cruiseskipet som kommer til å bli verdens aller største. Når det står klart til lansering neste høst vil Oasis of the Seas komme til å være hele 40 prosent større enn de som er verdens største cruiseskip i dag, Freedom of the Seas (2006), Liberty of the Seas (2007) og Independence of the Seas (2008). Disse skipene er 339 meter lange, og på 160.000 bruttotonn. Til sammenlikning blir Oasis på 220.000 bruttotonn og 360 meter lang, noe som tilsvare noe slikt som fire fotballbaner i lengde. Satt på høykant vil skipet rage over tre ganger så høyt som Norges høyeste bygning, Oslo Plaza.

Foreløpig ikke til Norge

Skipet skal i første omgang seile i Karibien fra desember 2009 - mai 2010. Etter det er det ikke endelig avgjort hvor hun skal. Men det går jo an å håpe at vi kan se verdens største i Norge en gang i fremtiden.

Jomfrutur i Karibien

Dersom du har lyst og penger, kan du være en av de første som får være med det gigantiske cruiseskipet når det legger ut på sin aller første reise i Karibien. Billettsalget til jomfruturen har nemlig akkurat startet.

Les mer om verdens største cruiseskip her>>

Oasis of the Seas legger ut fra hjemmehavnen i Fort Lauderdale på et 7-netters cruise i østlige Karibien i desember 2009 og vil underveis gjøre anløp i St. Thomas, St. Maarten, Nassau og Bahamas.

- Man kan velge mellom 37 kategorier lugarer som varierer fra standard innvendig lugar til suiter over to etasjer, så her burde det være mulig å finne drømmelugaren sin, sier Ellen Stebekk, marketing manager i Royal Caribbean, rederiet som har bestilt skipet.

Koster flesk

Oasis of the Seas har plass til hele 5400 gjester og strekker seg over hele 16 dekk. For å bo i en av de 28 penthouse-leilighetene på toppen av skipet må man punge ut med hele 36.000 norske kroner for en ukes cruise. Og dette for bare en person. Da betaler man riktignok for unik luksus og en fantastisk utsikt over havet. Dersom man velger å bo i en litt mindre luksuriøs lugar koster det alt fra 16.000 og ned til billigste alternativ som er 6.000 kroner og en standard innvendig lugar. Disse prisene inkluderer ikke flyreise til og fra Miami, noe som vil føre til et tillegg på minst 6.000 kroner til den nevnte prisen.

Her kan du bestille billetter>>

TEATERET: Aqua Theatre slik rederiet ser det for seg på kveldstid.

TEATERET: Aqua Theatre slik rederiet ser det for seg på kveldstid. Foto: Illustrasjon: Royal Caribbean

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning