Klikk på langtur

Slaraffentur til Strömstad

Normalt sett drar du på harrytur til Strömstad. Vi dro på slaraffentur.

Publisert Oppdatert
I det lune ""bassenget"" på sydsiden av Koster er det mange øyer å velge blant.

I det lune ""bassenget"" på sydsiden av Koster er det mange øyer å velge blant. Foto: Foto: Terje Bjørnsen

Klikks båttur fra Halmstad til Oslo nærmer seg slutten. Gårsdagens langvarige leting etter nattehavn hadde i alle fall én fordel: Vi hadde kommet mye lenger nord enn beregnet. Du kan se noen glimt fra dagens opplevelser på vei til Strömstad i videoen på toppen av siden.

Dermed er det bare en kort spurt for vår Bénéteau Monte Carlo 37 Open opp til det beskyttede og grunne bassenget på sydsiden av Koster. Ut med dreggen og på med badetøyet. Når ekkoloddet forteller om 24 grader i sjøen, er det ikke mye å nøle etter.

Gjennomstekte og sjøbadet etter alle kunstens regler, går vi inn til Strömstad for å sjekke havneforholdene. Siden fellesferien er på hell, finner vi for første gang flere ledige plasser i gjestehavnene - både i Strömstad og i havnebassenget nord for Strømstad og ved det nye spa-hotellet.

Den siste overnattingshavnen på turen: Hellesö nord for Strömstad.

Den siste overnattingshavnen på turen: Hellesö nord for Strömstad. Foto: Foto: Terje Bjørnsen

Nordsiden populær

Bénéteau Monte Carlo 37 Open er en fremragende partner på varme dager.

Bénéteau Monte Carlo 37 Open er en fremragende partner på varme dager. Foto: Foto: Terje Bjørnsen

Den trykkende varmen er imidlertid slik at vi velger å ta vår siste natt i uthavn, denne gangen på Hellesö nord i Strömstadskjærgården. Vi ankrer opp i den populære viken på nordsiden, der en flott sandstrand tiltrekker seg dagsturgjester fra østfoldsiden. Man kan trygt si at denne øya i Bohuslänskjærgården er midlertidig okkupert av nordmenn i sommermånedene.

Når dagsturgjestene har dratt hjem til hytte og grill, senker roen seg og gir anledning til å reflektere litt over fem dager i båt fra Halmstad til Oslo. Det går vel ikke an å være mer heldig med trekningen i båt/vær-lotteriet, med 37 fots båt med middelhavskonsept, varme, lune kvelder, stille dager med opp mot 30 grader. Kun manglen på gjestehavnplasser har vært et irritasjonsmoment, men også en fordel. Vi har nemlig fått oppleve en av de tingene som gjør Bohuslänskysten til en perle, som du ikke finner maken til i Skandinavia: De fantastiske uthavnene.

Med fellesferien på hell, er det ledig plass i Strömstad gjestehavn.

Med fellesferien på hell, er det ledig plass i Strömstad gjestehavn. Foto: Foto: Terje Bjørnsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning